WEGEN OP LIEMPDS BEDRIJVENTERREIN TE SMAL

Boxtel wil eenrichtingsverkeer op Daasdonk

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Smalveldersestraat is in beeld voor eenrichtingsverkeer. De weg is te smal voor vrachtverkeer dat van en naar Daasdonk rijdt.

De gemeente Boxtel wil op korte termijn eenrichtingsverkeer instellen op alle toegangswegen van bedrijventerrein Daasdonk in Liempde. De wegen zijn te smal voor het vrachtverkeer, waardoor het wegdek en de bermen vaak beschadigd worden.

Het eenrichtingsverkeer zal worden ingevoerd op de Smalveldersestraat, de Ooiendonksestraat en de Dazingstraat. Het gemeentebestuur zal hiervoor een verkeersbesluit moeten nemen. Het is volgens wethouder Wim van Erp nog niet duidelijk voor welke rijrichting wordt gekozen. Dat is momenteel nog onderwerp van studie.

Het nemen van een verkeersbesluit, waarmee doorgaans weinig tijd is gemoeid, gaat vooraf aan grotere verkeersplannen voor Daasdonk. Wethouder Van Erp bestudeert momenteel een aantal suggesties die hij onlangs van de Ondernemersvereniging Liempde heeft gekregen.

Een van de plannen is de aanleg van een geheel nieuwe toegangsweg naar het Liempdse bedrijventerrein. ,,Dat plan heeft meer tijd nodig. Met het instellen van eenrichtingsverkeer is minder tijd gemoeid. We denken dat we met deze maatregel de verkeersdruk al goed kunnen verdelen", aldus Van Erp.
1 juli 2004

Print deze pagina

Terug