KELDER APPARTEMENTENCOMPLEX KLAAR

Scholieren maken kennis met Rentmeester

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Leerlingen van De Speelman krijgen uitleg van de hoofduitvoerder over de werkzaamheden rondom deelplan Rentmeester.

Lachende kinderen, een vrolijke clown én een hoofduitvoerder die alle vragen van de leerlingen beantwoordt. Dat is woensdagochtend 9 juni het tafereel op bouwlocatie De Heerewaerde in de Boxtelse wijk Selissenwal. Omdat deelplan Rentmeester zichtbaar is geworden voor het publiek, heeft Woonstichting Sint-Joseph alle kinderen van basisschool De Walpoort, SBO-school De Maremak en ZMLK-school De Speelman uitgenodigd voor een kijkje op de bouwlocatie.

,,Die drie scholen zijn hele directe buren en ondervinden wellicht wat overlast van al de werkzaamheden op De Heerewaerde. Daarom hebben wij dit georganiseerd”, ligt Diny Vrijhof van Sint-Joseph toe. In groepen van ongeveer dertig kinderen, nemen de klassen beurtelings een kort kijkje op de bouwplaats. Behalve voor het educatieve gedeelte is er ook ruimte voor plezier en ontspanning. Een clown vermaakt de kinderen met zijn vrolijke grapjes. Terwijl zij genieten van de chips die zijn uitgedeeld, knutselt hij voor hen allerlei mogelijke dieren van ballonnen.

De drie klassen van De Walpoort zijn aan het einde van de ochtend aan de beurt. Vol belangstelling vormen de kinderen een kring rondom de hoofduitvoerder die uitleg geeft over de werkzaamheden op de bouwplaats. De leerlingen zijn met name geďnteresseerd in de dertig meter hoge hijskraan. Maar ook stellen zij vragen over de ’kelder’ die gebouwd wordt. ,,Dit wordt een parkeerplaats waar wel plaats is voor zeventig auto’s. Daarboven komen dan de woningen voor de mensen”, legt de uitvoerder uit. Het complex gaat onderdak bieden aan 82 huurappartementen voor senioren.

Na de korte rondleiding neemt de clown het roer over door een keer op zijn fluitje te blazen. Het is tijd voor de ballonnenwedstrijd. De kinderen krijgen een ballon en maken er een kaartje met de naam aan vast. Hardop telt het gezelschap af en dan gaan de ballonnen de lucht in. Younes zit in groep vier van De Walpoort en vindt het uitstapje interessant. ,,Wij komen kijken hoe hier gewerkt wordt. Ik denk dat ze een heel groot centrum aan het bouwen zijn”, denkt de 8-jarige jongen hardop. Enthousiast vertelt hij over de parkeerplaats die hij gezien heeft: ,,Daar kunnen wel zeventig auto’s in!”

In de papieren editie van Brabants Centrum een uitgebreid verslag van de informatieavond die woensdag 9 juni werd gehouden over de revitalisering van de wijk Selissenwal.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Leerlingen van De Maremak worden op het bouwterrein van De Heerewaerde verrast met een ’clowneske’ ballon.
10 juni 2004

Print deze pagina

Terug