BURGEMEESTER: 'BINNEN ENKELE WEKEN REGELING'

Gemeente en Van Esch akkoord over Moorwijk

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van Moorwijk vanaf de Molenwijkseweg. Boxtel wil de entree verplaatsen naar de Parkweg.

De gemeente Boxtel verwacht 'binnen enkele weken' een akkoord te sluiten met projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel. Dat heeft burgemeester Jan van Homelen deze week bekendgemaakt. Boxtel ligt al jarenlang overhoop met de bouwer van appartementencomplex Moorwijk.

Volgens burgemeester Van Homelen is de gemeente al driekwart jaar in gesprek met Van Esch. De gesprekken spitsen zich volgens Van Homelen toe op alle thema's waarover de gemeente en Van Esch van mening verschillen. ,,Het ziet ernaar uit dat we tot een goede oplossing kunnen komen. Voorafgaand aan het akkoord moeten de laatste teksten nog opgesteld worden en zal de vereniging van eigenaren van Moorwijk ingelicht worden", aldus de burgemeester, die inhoudelijk nog niets over de afspraken wilde zeggen.

Ook Van Esch wil niet inhoudelijk reageren. Hij stelt in een reactie dat hij de woorden van burgemeester Van Homelen volledig kan onderschrijven. ,,Ik houd niet van geschillen en het is altijd beter als je aan de hand van goede gesprekken nader tot elkaar kunt komen." De projectontwikkelaar geeft net als Van Homelen aan dat in de regeling alle geschillen worden opgenomen. De gesprekken verlopen volgens Van Esch in een 'prima sfeer'.

STEGGELEN
Het gemeentebestuur en Van Esch steggelen al jaren over tal van kwesties op en rondom Moorwijk. Tijdens de onderhandelingen is onder meer gesproken over de uitgang voor de bewoners van de appartementen. De gemeente vindt dat die aan de Parkweg moet komen te liggen. Van Esch heeft de uitgang aan de Parkweg verbeterd; deze functioneert als uitgang sinds de opening van het complex.

In het op handen zijnde akkoord zijn volgens burgemeester Van Homelen ook afspraken gemaakt over de bouwrechten die Van Esch meent te hebben voor de realisering van een hotel en appartementen. Al vele jaren ruziŽn de gemeente en de projectontwikkelaar over deze kwestie. De gemeente heeft in het verleden een bouwvergunning afgegeven voor de bouw van een hotel; Van Esch wilde liever eerst appartementen bouwen maar kreeg daarvoor geen toestemming. De bouwvergunning voor het hotel is inmiddels ingetrokken omdat de projectontwikkelaar de in 1993 verleende vergunning nog altijd niet had gebruikt.

Ook de koppeling van vennen, die noodzakelijk is voor een betere waterhuishouding in de wijken Breukelen en Selissen, vormt onderdeel van het akkoord. Naar verwachting wordt ook overeenstemming bereikt over de voorzieningen die Van Esch in de ogen van de gemeente Boxtel illegaal zou hebben aangelegd. Het gaat onder meer om een nieuwe asfaltlaag en een vissteiger. Zowel de commissie bezwaarschriften als de rechter hebben zich in het verleden over deze kwestie gebogen.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Boxtel ligt al jarenlang overhoop met projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel, de bouwer van appartementencomplex Moorwijk.
3 juni 2004

Print deze pagina

Terug