FRAAI VOORJAARSWEER BRENGT VEEL MENSEN OP DE BEEN

Koninginnedag schittert in oranjezon

© 2004 Brabants Centrum
OP DE FOTO: Burgemeester Jan van Homelen en zijn echtgenote verwelkomen de 'Boxtelse koningin' Josefien van Hooijdonk.
In de regio is afgelopen vrijdag op feestelijke wijze Koninginnedag gevierd. Waar het programma zich in Liempde, Esch en Gemonde beperkte tot n dag april, plakte Boxtel er nog een feestweekeinde aan vast. Het fraaie voorjaarsweer bracht veel mensen op de been. Het noodweer op vrijdagavond had hierop nauwelijks invloed, de finale van de tv-talentenjacht Idols (zaterdag) wl.

De Boxtelse Markt stroomde vrijdagmiddag bomvol. Kinderen vermaakten zich met straattheater en spelletjes en veel volwassenen verzekerden zich van een plek op een van de terrassen. De gulle voorjaarszon zorgde voor een uitgelaten sfeer. Dat 's avonds de regen met bakken uit de hemel viel mocht de pret vooralsnog niet drukken.

Het optreden van de Stripe Big Band die diverse gastzangers hiervoor had uitgenodigd werd door velen gevolgd, meldde secretaris Jan van Beers van evenementenstichting Boxtel Vooruit. Volgens hem moest het concert dat de popformatie De Verovering later op de avond ten beste gaf, het met minder publiek doen. Niet alleen op de Markt waren er activiteiten. Op de voetbalvelden van ODC aan het Essche Heike leefden ruim vierhonderd kinderen zich de hele dag uit tijdens het schoolvoetbaltoernooi.

© 2004 Brabants Centrum

OP DE FOTO: De kindervoorstelling De Droomboom van Lieke Faber uit Liempde trok veel belangstelling op de Boxtelse Markt.

De Boxtelse vrijmarkt die dit jaar voor het eerst niet gelijktijdig werd gehouden met de Oranjebraderie trok zaterdag redelijk wat deelnemers en publiek. Het podium waarop plaatselijke deejays zich mochten uitleven bleef echter nagenoeg leeg; in tegenstelling de klimwand die door vierhonderd kinderen werd bedwongen. De belangstelling voor het meezingevenement op zaterdagavond stemde de organisatie tot tevredenheid. De Oranjebraderie op zondag bracht veel mensen op de been, maar blonk niet uit.

VERSIERDE FIETSEN
Net als in Boxtel en Gemonde was er op Koninginnedag in Esch volop animo onder de jeugd om met versierde fietsen door de straten te trekken. De muziekkorpsen trokken uit met feestelijke klanken, waarbij de Liempdse fanfare al vroeg uit de veren kwam voor het traditionele dauwtrappen. De spelletjesmiddag in Het Pannenkoekenbos te Esch trok weinig bezoekers, terwijl in Liempde wl veel kinderen afkwamen op de circusoefeningen. Het voetbaltoernooi voor senioren in Gemonde telde dit jaar maar liefst 22 teams en werd in de ochtenduren voor het eerst voorafgegaan door een jeugdtoernooi. Gelet op de grote deelname bleek dat een geslaagd initiatief voor de leeftijdscategorie van 9 tot 15 jaar.

© 2004 Brabants Centrum

OP DE FOTO: Zaterdag vond een vrijmarkt plaats. Veel kinderen deden goede zaken.

© 2004 Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Essche dorpsjeugd leeft zich uit op het springkussen.

© 2004 Brabants Centrum

OP DE FOTO: In het Liempdse Concordiapark konden kinderen allerlei circusacrobatiek onder de knie proberen te krijgen. Het fietsen op een eenwieler bleek een vak apart.

© 2004 Brabants Centrum

OP DE FOTO: In Gemonde namen voor het eerst ook kinderen deel aan het minivoetbaltoernooi.

Terug
6 mei 2004


Print deze pagina

Terug