KONINKLIJK BEZOEK AAN CONTACTOUDERS MAAKT INDRUK

Prinses Máxima geeft wijk Selissenwal kleur

OP DE FOTO: Máxima zet voet op Boxtelse bodem.

Prinses Máxima heeft woensdag 21 april tijdens haar bezoek aan de contactouders in de wijk Selissenwal een onuitwisbare indruk achtergelaten. Een uur lang maakte de prinses kennis met alle projecten die door de acht vrouwelijke contactouders zijn opgezet. Bij haar afscheid liet ze een belangrijke boodschap achter. ,,Probeer ook de mannen bij dit project te betrekken.”

Precies zestig minuten liet prinses Máxima zich door de contactouders informeren over de vele projecten die de voorbije jaren in de wijk Selissenwal zijn opgezet. Volgens een strak tijdschema, maar nergens gehaast werden alle onderdelen van het zorgvuldig voorbereide programma afgewerkt. De prinses bezocht in gemeenschapshuis De Walnoot en basisschool De Walpoort de conversatieklas, de computergroep, de taalspeelgroep en de opvangklas met kinderen.

Direct na het vertrek van prinses Máxima werd een eerste balans opgemaakt. ,,Niet alleen het koninklijk bezoek zorgt voor extra uitstraling van ons project”, sprak voorzitter Betsie van der Sloot van de Stichting Brede School Boxtel. ,,Het is heel belangrijk dat ook commissaris van de koningin Maij-Weggen onder de indruk is geraakt van ons project. Ze vindt dat deze activiteiten op alle scholen in Noord-Brabant georganiseerd moeten worden.”

Nadat maandenlang was uitgekeken naar het bezoek van prinses Máxima reed de koninklijke stoet woensdag precies op tijd het Maria Reginaplein op. De klokken van kerktoren Magere Josje sloegen tien keer op het moment dat de prinses bij De Walnoot werd begroet door commissaris van de koningin Maij-Weggen en burgemeester Jan van Homelen. Achter de dranghekken stonden op dat moment enkele honderden belangstellenden.

OP DE FOTO: Máxima met op de achtergond nog net zichtbaar burgemeester Jan van Homelen.

EXCUSES
Eenmaal binnen bood prinses Máxima haar excuses aan voor het feit dat het bezoek aan Boxtel tot tweemaal toe moest worden uitgesteld. Een bezoek in het najaar van 2003 werd afgelast omdat de toen zwangere prinses rust moest houden; de komst op 6 april ging niet door vanwege het overlijden van koningin Juliana. Na de officiële periode van hofrouw was het bezoek aan Boxtel de eerste publieke activiteit van prinses Máxima.

Tijdens de rondgang langs de verschillende projecten in De Walnoot en De Walpoort maakte prinses Máxima een spontane en vooral ontwapenende indruk. Met vriendelijke woorden en leuke grapjes verdween de spanning bij de meeste aanwezigen direct. ,,Ik was mijn tekst door de zenuwen helemaal kwijt, maar door haar enthousiasme was alle stress meteen weg”, lachte contactouder Sevim Atalay na afloop.

Het bezoek aan de contactouders werd afgesloten met een informeel gesprek in de hal van De Walpoort. Daar informeerde prinses Máxima of de contactouders erin slagen hun project ook elders in Boxtel op de rails te zetten. Ze kreeg te horen dat uitbreiding van activiteiten een van de belangrijkste actiepunten is. Alleen op die manier kunnen nog meer (allochtone) inwoners van Boxtel betrokken worden bij activiteiten in wijk, buurthuis en school. Dat daarvoor ook mannen nodig zijn staat vast.

OP DE FOTO: Máxima wordt welkom geheten door commisaris van de koningin Hanja Maij-Weggen, burgemeester Jan van Homelen en voorzitter Betsie van der Sloot van de Brede School Selissenwal. Op de achtergrond is de hofdame van de prinses te zien.
22 april 2004

Print deze pagina

Terug