GEMEENTE TRAKTEERT LIEMPDS KAMPIOENSTEAM

DVG kleurt raadzaal rood-geel

© Brabants Centrum

Het kampioenselftal van de Liempdse voetbalclub DVG is samen met de technische staf en een vertegenwoordiging van bestuur en supporters maandag 19 april ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis. Wethouder Anton van Aert en bestuurslid Kees Bekers van de Boxtelse Sportraad feliciteerden de rood-gelen met de behaalde titel in de vierde klasse H.

Wethouder Van Aert (sportzaken) sprak bij zijn felicitatie de hoop uit dat de aan het kampioenschap verbonden promotie naar de derde klasse geen eenjarig avontuur zou worden. Hij refereerde daarmee aan het aangekondigde vertrek van aanvoerder, spits en topscorer Theo van Abeelen.

Dat de wethouder vertrouwen heeft in de toekomst van de Liempdse formatie kwam tot uitdrukking in het cadeau dat hij namens het gemeentebestuur aanbood: drie leren voetballen. Niet voor het zegevierende vaandelteam, maar voor de drie pupillenelftallen die afgelopen weekeinde eveneens het kampioenschap in de wacht sleepten.,,En ik hoor dat komend weekeinde mogelijk nog vier jeugdelftallen de titel kunnen winnen. Het zit dus wel snor met DVG", aldus Van Aert.

Namens de Sportraad complimenteerde Kees Bekers (zelf bestuurslid van tweedeklasser ODC) de Liempdse ploeg met de geleverde prestatie. ,,Jullie hebben het seizoen afgesloten met het hoogst haalbare. Dan is een gelukwens op zijn plaats", sprak Bekers terwijl hij aanvoerder Van Abeelen een boeket rode rozen overhandigde.

BREDE SELECTIE
Trainer Gerard Kops, die zich aan het begin van het seizoen nog gereserveerd opstelde over de kansen van DVG, straalde van trots. ,,Ondanks veel blessures en tegenslagen hebben we vrij constant gespeeld. Dat blijkt wel uit het feit dat we zowel voor de eerste als de tweede periodetitel als tweede eindigden. Dat we de titel hebben binnengehaald is vooral te danken aan de twee gewonnen inhaalwedstrijden in het paasweekeinde. Toen onze naaste belager Nulandia ook nog eens drie punten liet liggen, liepen we uit naar een verschil van negen punten."

Tegen datzelfde Nulandia speelde DVG zondag in sportpark De Roode Bleek gelijk; het ene puntje dat dit opleverde was voldoende om het kampioenschap op te eisen. Kops, die eerder ook met Helvoirt en Taxandria de titel behaalde, houdt nog een jaar de leiding bij DVG en stopt dan als oefenmeester in het amateurvoetbal. Hij toonde zich ervan bewust dat DVG met dezelfde handicaps volgend seizoen een zware dobber zal hebben in de derde klasse.

,,De onderlinge verhoudingen zijn heel klein. We hebben een team met capaciteiten, maar dan moeten er niet te veel basisspelers wegvallen. Gelukkig hebben we een brede selectie. Ons tweede elftal speelt in de tweede klasse en werd vorig jaar kampioen. Het moet mogelijk zijn om als goede middenmoter in de derde klasse mee te draaien. En met een beetje geluk zit er misschien wel meer in", aldus Kops.

REVANCHE OP RHODE
Getooid met een rood-gele pet deelde ook DVG-voorzitter Antoine van der Velden in de feestvreugde. Hij kijkt al vooruit naar het nieuwe seizoen als de Liempdenaren opnieuw buurman Rhode als tegenstander ontmoeten. De ploeg uit Sint-Oedenrode promoveerde in 2003 al naar de derde klasse ten koste van DVG. Volgens Van der Velden zijn de Liempdse voetballers erop gebrand revanche te nemen.

Zover is het echter nog niet. Nadat zondag al tot in de late uurtjes was gefeest, vloeide ook maandag het bier in overvloed. Ook in het gemeentehuis. Zaterdag 22 mei krijgt het kampioensteam in de kantine van sportpark aan de Oude Dijk een receptie aangeboden door het bestuur.
22 april 2004

Print deze pagina

Terug