COMMISSARIS MAIJ-WEGGEN OPENT TENTOONSTELLING

De Kleine Aarde organiseert woonmarkt

OP DE FOTO: Stukadoors leggen de laatste hand aan de afwerking van de leemwand die deel uitmaakt van de tentoonstelling Werelds Wonen in De Kleine Aarde.

Duurzaamheid in combinatie met een eigentijdse uitstraling. Met dat doel voor ogen organiseert De Kleine Aarde in Boxtel de tentoonstelling Werelds Wonen. Momenteel zijn de medewerkers nog druk bezig met het verbouwen van twee ruimtes en een keuken voor deze eigentijdse tentoonstelling.

Zaterdag 17 april om 13.00 uur opent Hanja Maij-Weggen, commissaris van de koningin, de duurzaam ingerichte woonvertrekken met eigentijdse uitstraling voorzien van nieuwe technische snufjes ťn kunnen liefhebbers hun hart ophalen op de feestelijke woonmarkt met ideeŽn en tips voor het duurzaam inrichten van een huis.

,,Aan de ene kant willen we mensen laten zien dat duurzaamheid niet in verband hoeft te staan met geitenwollen sokken maar dat het juist heel modern en strak kan zijn. En aan de andere kant willen we duurzaamheid niet presenteren als iets wat lang mee gaat maar met het oog op de toekomst gericht en dan met name dat de producten het milieu niet schadenĒ, licht marketingmedewerker GŁrtan Ercan de tentoonstelling Werelds Wonen toe.

In september zijn de medewerkers gestart met de eerste voorbereidingen en deze week zijn de loodgieters, keukenbouwers, schilders en stukadoors nog druk bezig met hun laatste werkzaamheden om de keuken, vergaderruimte en woonruimte om te toveren in een modern duurzaamheidpaleis. Twee leemstukadoors zetten de laatste puntjes op de i en werken nauwkeurig aan de leemwand waar de wandverlichting in is geÔntegreerd.

De precieze inrichting van de twee geschakelde ruimtes is nog een verrassing, maar het kleurgebruik komt hier en daar al duidelijk naar voren. Aardetinten en een heldere blauwe kleur vormen de basis voor de woonvertrekken. Daarbij worden de materialen nauwkeurig geselecteerd op natuurlijkheid en duurzaamheid.

DUURZAAMHEID
Projectleider Huibert Boer licht hier en daar al een tipje van de sluier en wijst een aantal duurzaamheidonderdelen in de woonvertrekken aan. De keuken is een ruimte zonder ramen maar dankzij de zogenaamde solatube, een vier meter lange koker met ingebouwde spiegelwand, wordt de keuken op een natuurlijke manier verlicht.

Ook de kokosmat, de Nederlandse kersenhouten vloer, het leemstucwerk en de hoog rendement houtkachel in de huiskamer, getuigen van duurzaamheid. Bovendien dienen de opnieuw ingerichte vertrekken nog een ander doel. De kamers worden zeer regelmatig verhuurd aan groepen die een overnachting in De Kleine Aarde boeken.

De Kleine Aarde wil duurzame woninginrichting in de Meierij stimuleren. Op de woonmarkt presenteren ondernemers daarom diverse duurzame producten en zullen de architecten die de woonvertrekken hebben ingericht, aanwezig zijn. Behalve het inwinnen van informatie kunnen bezoekers zichzelf laten inspireren en ideeŽn opdoen voor het duurzaam inrichten van hun huis.

De woonmarkt is zaterdag 17 april geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. De tentoonstelling Werelds Wonen is tijdens de reguliere openingstijden van De Kleine Aarde te bezichtigen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie hierover kijken op www.werelds-wonen.nl.
15 april 2004

Print deze pagina

Terug