VOLKSWAGENDEALER AMBIEERT ZICHTLOCATIE OP 'VORST'

Van den Udenhout snakt naar nieuwe bedrijfsruimte

OP DE FOTO: Het huidige bedrijfspand van de Volkswagendealer Van den Udenhout aan het Molenpad in Boxtel.

De Boxtelse Volkswagendealer Van den Udenhout is dringend toe aan een nieuwe en meer eigentijdse vestiging. Het huidige pand aan het Molenpad, waar het bedrijf al sinds de jaren zestig gevestigd is, biedt nauwelijks ruimte tot uitbreiding, is te krap, komt de uitstraling van het bedrijf niet ten goede en voldoet volgens vestigingsmanager Michel Cardol niet meer aan de eisen van deze tijd. Cardol hoopt dat het autobedrijf nog dit jaar kan beginnen met de bouw van een nieuw pand op bedrijventerrein Vorst aan de Keulsebaan. ,,De vooruitzichten zijn goed. Burgemeester Jan van Homelen heeft aangegeven dat hij zijn volledige medewerking zal geven", aldus Cardol.

De vestigingsmanager is heel duidelijk over de vestiging aan het Molenpad. ,,De huidige locatie is natuurlijk prachtig met aan de ene kant De Dommel en aan de andere kant een groenstrook en Residentie De Dommel, maar helaas niet meer van deze tijd. We kunnen hier niet verder. Verbouw is niet mogelijk, want als je wat wilt veranderen, moet je de boel eerst platgooien en dan nieuwbouw plaatsen. Als onze leveranciers hun vrachtwagens aan het Molenpad parkeren is de zaak meteen geblokkeerd."

Cardol vervolgt: ,,We hebben te weinig parkeerplaatsen en de showroom is veel te klein. Bovendien zijn de werkomstandigheden voor de verkopers en monteurs verre van ideaal omdat alles zo krap is. Onze zes monteurs moeten het doen met vijf bruggen, het magazijn puilt uit en het feit dat we deels in een oud woonhuis gevestigd zijn, is weliswaar romantisch, maar komt niet professioneel over."

Vandaar dat Van den Udenhout al zo'n zeven jaar op zoek is naar een nieuwe bedrijfsruimte, die op een 'zichtlocatie' gesitueerd is. Cardol: ,,We zitten hier in de dorpskom. De mensen in Boxtel weten ons wel te vinden, maar het is lastig om vanuit deze plek een nieuwe klantenkring aan te boren. PotentiŽle nieuwe klanten zien ons op deze plek niet zitten. Daarom hopen we na al die jaren eindelijk een mooie nieuwe plek te vinden op bedrijventerrein Vorst aan de Keulsebaan. Het nieuwe autobedrijf van Frank van den Brandt is aan de oostkant van de rotonde Boseind gevestigd. Die zat eerst aan de Bosscheweg en heeft na elf, twaalf jaar een nieuwe locatie gevonden. We zijn nu ook echt toe aan iets nieuws."

HOOP
Van den Udenhout houdt er rekening mee dit jaar met de bouw te beginnen van een nieuwe, grotere bedrijfsruimte met meer mogelijkheden en meer parkeerplaatsen. ,,We hebben goede hoop, alleen de exacte plek is nog onduidelijk. Ook weten we niet wanneer we precies kunnen beginnen; dat is mede afhankelijk van verschillende procedures, maar we hopen in 2005 in het nieuwe pand van start te kunnen gaan. We hebben al een kant en klaar bouwplan gereed en hebben regelmatig en goed contact met burgemeester Van Homelen. Een van de redenen dat het allemaal zo lang duurt, is dat de gemeente en Van den Udenhout tegenstrijdige belangen hebben, maar nu ziet het er goed uit. Van Homelen heeft aangegeven met ons mee te willen werken."

Cardol geeft aan dat het autobedrijf op de huidige locatie te maken heeft met zaken als het bestemmingsplan en het plan Dommel door Boxtel dat in ontwikkeling is. ,,De gemeente heeft de intentie om alle bedrijven uit de dorpskom te verplaatsen. Onze wens is om een goed renderend bedrijf op te starten op een mooie locatie op het toekomstige bedrijventerrein Vorst aan de Keulsebaan. Natuurlijk azen meer bedrijven op de mooiste zichtlocatie, toch denk ik dat wij een goede kans maken. We moeten nog even geduld hebben voordat we definitief weten waar we aan toe zijn. Misschien dat in de toekomst aan de Keulsebaan een soort autoboulevard ontstaat, waar meerdere garages een plek krijgen. Het is de gemeenteraad die uiteindelijk beslist over de invulling van het bedrijventerrein."

Voor Cardol is de verhuizing naar Vorst om verschillende redenen een kwestie van 'hoe eerder, hoe beter'. ,,Dan kunnen we aan onze klanten waarmaken wat we al jaren roepen; namelijk dat we gaan verhuizen naar een betere locatie", aldus de vestigingsmanager, die aangeeft dat het bedrijf in de toekomst het accent gaat leggen op de verkoop van occasions oftewel gebruikte auto's.

,,Daar is veel vraag naar vanuit de regio, vandaar dat we hier op inspringen. Bij sommige mensen is nu het beeld ontstaan dat we ons puur op occasions gaan richten, maar dat is onzin. We blijven ons ook actief bezighouden met de verkoop van nieuwe auto's", benadrukt Cardol. ,,Het enige dat verandert is dat we prioriteit geven aan gebruikte auto's, die overigens moeten voldoen aan een aantal criteria. Zo mogen ze onder meer niet ouder zijn dan acht jaar en niet meer dan 200.000 kilometers op de teller hebben staan."
8 april 2004

Print deze pagina

Terug