FIKSE SCHADE TEGELHANDEL LADONK

Truck beukt gevel showroom

OP DE FOTO: Een vrachtwagen boorde zich maandagochtend vroeg in de pui van tegelhandel Harry van der Velden.

Een grote DAF-truck moest maandag 22 maart op de Industrieweg uitwijken voor een personenauto die onverwacht afsloeg. ,,Ik werd als het ware gelanceerd", meldde de verbouwereerde vrachtwagenchauffeur die met zijn voertuig tegen de gevel van tegelhandel Harry van der Velden tot stilstand kwam. De schade is aanzienlijk; persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Rob Bloemen uit Landgraaf had de oplegger van zijn truck net geladen met veiligheidsgordels bij Van Oerle Alberton. Op weg naar de rijksweg A2 reed de Limburger met een snelheid van tussen de 30 en 40 kilometer per uur over de Industrieweg. Hij zag goed dat er een tegenligger, een rode Opel Corsa, naderde.

Volgens een politiewoordvoerder werd de bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Boxtel, gehinderd door een beslagen voorruit toen hij het parkeerterrein van Van Oers Snacks op wil rijden om daar zijn vriendin af te zetten voor haar werk. Bloemen moest door deze voor hem onverwachte manoeuvre voluit op de rem. Door een ruk aan zijn stuur probeerde hij de afslaande auto te ontwijken, maar dat lukte slechts ten dele. De personenauto werd geraakt en werd na het ongeval total-loss verklaard. De truck boorde zich in de gevel van de Boxtelse tegelhandel.

Beide bestuurders klaagden na afloop over nek- en rugklachten, maar hoefden niet naar een ziekenhuis.

RONDVLIEGEND GLAS
,,Het is nog een geluk dat de vrachtwagen tegen een van de stalen staanders terecht is gekomen. Anders was de truck midden in onze showroom geparkeerd", vertelt directeur Thomas Seifried van de tegelhandel als hij de schade in ogenschouw neemt. Opstellingen van badkamers en andere sanitaire voorzieningen liggen aan gruzelementen. Seifried moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als er klanten in zijn zaak zouden zijn geweest. Het rondvliegend glas zou ernstig letsel hebben kunnen veroorzaken.

Hoeveel de schade bedraagt, was maandagochtend nog niet bekend; de verzekeringsexpert moest nog arriveren. ,,Ik verwacht dat de schade toch gauw enkele tienduizenden euro's zal bedragen. De constructie heeft een flinke klap gehad en zal deels opnieuw moeten worden opgebouwd. Bovendien zal een deel van de showroom de komende tijd niet te gebruiken zijn en dat betekent omzetderving", aldus Seifried. Ook een auto die voor de tegelhandel geparkeerd stond, heeft schade opgelopen.

De Boxtelse brandweer rukte uit om te controleren of de showroom instortingsgevaar had opgelopen. Dat bleek niet het geval. In de loop van maandag heeft een bouwbedrijf de gevelwand provisorisch gerepareerd. In de komende weken bekijkt Seifried hoe de schade definitief verholpen gaat worden. Hij sluit niet uit dat de pui van zijn zaak een gehele facelift moet krijgen.

Vrachtwagenchauffeur Bloemen die kon bogen op dertig schadevrije jaren - is geschrokken van het voorval. ,,Zo zie je maar dat ook bij een lage snelheid het hard kan gaan."

OP DE FOTO: De truck kwam tot stilstand tegen een van de stalen pijlers van de bouwconstructie waaruit de toonzaal is opgetrokken. De borstwering en diverse badkameropstellingen werden verwoest.
25 maart 2004

Print deze pagina

Terug