BURGEMEESTER GEEFT STARTSEIN VOOR 'IN GOEDE AARDE'

Tevredenheid over verkoop nieuwe huizen

OP DE FOTO: In het plan De Heerewaerde in de wijk Selissenwal worden sinds deze week heiwerkzaamheden uitgevoerd voor de bouw van appartementencomplex Rentmeester.

De belangstelling voor de Boxtelse nieuwbouwprojecten In Goede Aarde en De Heerewaerde is groot. Woonstichting Sint-Joseph is volgens een woordvoerster 'zeer tevreden' over de belangstelling voor het plan Banier. Ondanks een aantal tegenvallers loopt ook de verkoop van woningen in het plan In Goede Aarde goed, zo laat wethouder Ger van den Oetelaar weten.

Met sonore dreunen worden de bewoners van de Selissenwal iedere dag vanaf kwart over zeven geconfronteerd met de start van de bouwactiviteiten in hun wijk. Nadat in januari al het officiŽle startsein is gegeven voor de bouw van appartementencomplex Rentmeester, is deze week een begin gemaakt met het heien. Een grote machine werkt dag in dag uit een groot aantal heipalen de grond in.

Aan de Achterberghstraat nabij de Dommel wordt gewerkt aan appartementencomplex Rentmeester waarin 82 huurwoningen gerealiseerd worden. In maart of april worden volgens Woonstichting Sint-Joseph de wanden en vloeren van de parkeergarage gestort. De vloer van de begane grond van Rentmeester kan in mei of juni gestort worden. ,,Pas in de tweede helft van 2004 krijgt het complex boven de grond zijn vorm. Oplevering vindt plaats in het tweede kwartaal van 2005", zo laat een woordvoerster van Sint-Joseph weten.

Nog voor de zomervakantie start de bouw van het plan Banier op de hoek Baanderherenweg-Van Beekstraat. In dit complex wordt kerktoren Magere Josje geÔntegreerd. De belangstelling is groot. Na een drukbezochte informatieavond hebben zich veel aspirant-kopers gemeld. Op 30 van de 48 appartementen ligt een optie tot koop. Op 3 van de 14 stadswoningen ligt eveneens een optie. Vandaag is de loting verricht voor enkele appartementen waarvoor meerdere gegadigden waren. De tien winkelunits in Banier worden later aan de man gebracht.

IN GOEDE AARDE
De belangstelling voor de diverse projecten in het plan In Goede Aarde is ondanks veel kritiek groot. Het plan ligt nogal onder vuur omdat veel woningen te duur zouden zijn. De vertraagde bouwstart vanwege enkele juridische procedures en wijzigingen in het belastingstelsel maken het kopen van een woning in het plan minder aantrekkelijk. Kopers die hun huis na 1 januari 2004 hebben gekocht, profiteren niet meer van voordelige fiscale regelingen. Eťn projectontwikkelaar heeft naar verluidt deze wijziging aan zien komen en is er kort voor de jaarwisseling in geslaagd de kopers voor nadelige gevolgen te behoeden.

Dinsdag 16 maart verricht burgemeester Jan van Homelen de officiŽle starthandeling voor het plan In Goede Aarde. Dat gebeurt enkele maanden nadat de eerste werkzaamheden in het gebied Munsel van start zijn gegaan. Voorafgaand houden zowel Van Homelen als wethouder Ger van den Oetelaar een presentatie, waarin ze hun kijk zullen geven op het plan In Goede Aarde, waar uiteindelijk 380 woningen gebouwd worden.

Van den Oetelaar zegt ronduit tevreden te zijn over de verkoopcijfers. In het deelplan Kantelen is meer dan 50 procent van de dertig zonnewoningen verkocht. Op drie vrijstaande huizen ligt een optie, terwijl meer dan de helft van een aantal geschakelde woningen is verkocht. De 25 starterswoningen zijn eveneens verkocht, net als de 2 stadswoningen. Van de 14 energiezuinige woningen is er nog een aantal te koop.

Op 27 maart start de verkoop van een groot aantal woningen in het deelplan De Lichtbanen. Het gaat om 20 woningen vanaf 210.000 euro, 17 woningen vanaf 192.000 euro, 20 tweekappers vanaf 315.000 euro en 6 royale vrijstaande woningen vanaf 388.000 euro. Eerder werden al 6 vrijstaande woningen en 20 tweekappers verkocht. De firma Heijmans zoekt in het plan De Lichtbanen nog kopers voor enkele vrijstaande woningen (415.000 euro) en een negental semi-bungalows (328.500 euro).

Wethouder Van den Oetelaar stelt dat minstens 50 procent van de woningen in het plan In Goede Aarde is verkocht en is tevreden met dit resultaat. ,,Het gaat goed", concludeert hij. Van den Oetelaar sluit niet uit dat het voornemen om delen van In Goede Aarde op een andere wijze te ontwikkelen in de ijskast kan. Bij onvoldoende belangstelling zou overwogen kunnen worden goedkopere woningen te bouwen. Op dit moment wordt daar volgens de wethouder van afgezien.

OP DE FOTO: Beeld van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk In Goede Aarde.
11 maart 2004

Print deze pagina

Terug