GEMEENTE VOERT 'CONSTRUCTIEF GESPREK'

Bouwfonds blijft betrokken
bij Marktplan

De gemeente Boxtel en projectontwikkelaar Bouwfonds hebben donderdag 4 maart na urenlange onderhandelingen besloten de samenwerking in het kader van het veelbesproken bouwplan aan de Markt voort te zetten. ,,We hebben vanochtend een constructief gesprek gevoerd met de mensen van Bouwfonds. Wanneer kan ik nu nog niet zeggen, maar zeker is dat er op korte termijn vervolggesprekken komen tussen de twee partijen. Bouwfonds blijft in beeld", aldus wethouder Wim van Erp.

Van Erp was zelf niet bij het gesprek aanwezig. ,,Onze nieuwe projectleider Vincent Snels heeft het gesprek namens de gemeente gevoerd met Bouwfonds, samen met een financieel deskundige en een medewerker van de afdeling ruimtelijke ordening. Afgesproken is dat zowel de gemeente als Bouwfonds hun huiswerk doen naar aanleiding van het gesprek van vanochtend en vervolgens weer met elkaar om de tafel gaan zitten. Er is weer een basis om met elkaar verder te gaan", aldus Van Erp die geen inhoudelijke mededelingen deed over het gesprek.

Brabants Centrum deed eerder al verslag van de uiterst moeizame voortgang van de ontwikkeling van het marktplan. Voor de Democratische Partij Boxtel-Liempde vormde de berichtgeving onlangs aanleiding om vragen te stellen in de gemeenteraadsvergadering. Fractievoorzitter Willie van de Langenberg sprak toen tijdens het vragenuurtje zijn bezorgdheid uit over de vorderingen die de gemeente met Bouwfonds boekt.

Van de Langenberg vroeg wethouder Van Erp om opheldering over de laatste ontwikkelingen rond het marktplan en hield Van Erp voor dat de planning om het plan op 1 november 2005 op te leveren onhaalbaar is. Ook zette de fractievoorzitter van de Democratische Partij Boxtel-Liempde vraagtekens bij de aanstelling van de nieuwe projectleider Snels. De kans leek tot voor vandaag aanwezig dat Boxtel na jarenlang onderhandelen met Bouwfonds een streep zou gaan zetten door de samenwerking en weer met lege handen zou staan.

Wethouder Van Erp liet in de raadsvergadering weten dat de plannen voor de invulling van de westzijde van de Markt inderdaad lang op zich laten wachten. ,,Eind november heeft Bouwfonds nogal sombere cijfers gepresenteerd die tot nadenken stemmen”, zei Van Erp toen. De wethouder doelde daarbij op de enorme kosten die gemoeid zijn met de bouw van een parkeergarage. Bouwfonds heeft ook te kennen gegeven dat de woningmarkt op dit moment niet gunstig is en het bouwen van appartementen aan de Boxtelse Markt mogelijk een risicovolle belegging is.

Van Erp gaf in de raadvergadering aan dat in de eerste week van maart in het gemeentehuis de knoop doorgehakt zou worden en duidelijk zou worden of de gemeente de samenwerking met Bouwfonds zou continueren. Na het gesprek van hedenmorgen lijkt het erop dat beide partijen elkaar weer gevonden hebben en dat er op constructieve wijze verder gewerkt kan worden aan het Marktplan.

Voorzitter Marcel van den Bergh van de Ondernemers Vereniging Boxtel laat deze week in een ingezonden brief in Brabants Centrum weten met verbazing de berichtgeving omtrent het marktplan gevolgd te hebben. Van den Bergh geeft aan het plan altijd toegejuicht te hebben, vooral omdat dit het centrum zou kunnen versterken en de winkelfunctie in Boxtel zou kunnen verbeteren. De voorzitter schrijft in de brief dat hij erop vertrouwt dat het plan aan de Markt op een goede wijze ingevuld wordt. ,,Dat wil zeggen een plan opgebouwd uit zowel winkels als ook voldoende parkeervoorzieningen", aldus Van den Bergh.
4 maart 2004

Print deze pagina

Terug