ESSCHE KORFBALCLUB ZOEKT BESTUURDERS

Tovido in voortbestaan bedreigd

OP DE FOTO: De Essche korfbalclub Tovido (op de foto in de blauwe shirts) speelt de thuiswedstrijden tijdens de zaalcompetitie in sporthal Beekdal in Haaren. (Archieffoto Brabants Centrum).

De korfbalvereniging Tovido uit Esch heeft grote problemen met het vinden van nieuwe bestuursleden. ,,Een aantal taken worden al meer dan vijftien jaar door dezelfde leden vervuld. En dat is eigenlijk niet de bedoeling", aldus woordvoerder en vrijwilliger Monique van Weert van korfbalvereniging Tovido. ,,De vier huidige bestuursleden hebben te kennen gegeven zich niet meer herkiesbaar te stellen. Er zullen daarom zo snel mogelijk nieuwe mensen aangesteld moeten worden. Gebeurt dat niet, dan bestaat de kans dat de club opgeheven moet worden."

Tovido (Tot Ons Vermaak Is Dit Opgericht) is opgericht in 1966. Momenteel telt de Essche korfbalclub meer dan negentig actieve leden. De huidige bestuursleden hebben al vaker aangegeven dat ze plaats wilden maken voor andere mensen. Een jaar geleden lieten de zusjes Miranda Boonzaayer-Peijnenburg en Angelique van de Ven-Peijnenburg, respectievelijk voorzitter en secretaris, al doorschemeren in Brabants Centrum dat men op zoek was naar bestuursleden. ,,Het is nog niet zo erg dat ik er 's avonds van wakker lig, maar elke dag ben ik in feite met Tovido bezig", liet Miranda Boonzaayer toen weten.

Omdat de animo om bestuurslid te worden steeds niet al te groot bleek, besloten de zittende bestuursleden toch maar door te gaan. De tijd van pappen en nathouden is nu echter voorbij, aldus Van Weert.

,,Dit seizoen maakt het bestuur nog af, maar daarna is het echt afgelopen; vanaf september moet er een nieuw bestuur zijn, maar eigenlijk al voor de zomervakantie. Eigenlijk hopen we binnen een paar weken een nieuw bestuur te hebben, bestaande uit het liefst vijf mensen. We hebben onze hoop onder meer gevestigd op wat oudere mensen, bijvoorbeeld Esschenaren die vroeger zelf bij Tovido actief waren of wiens kinderen korfbal gespeeld hebben. Maar eigenlijk is iedereen welkom", zegt Van Weert.

,,Nadat tijdens een onlangs gehouden ledenvergadering bleek dat het moeilijk wordt om nieuwe bestuursleden te vinden, hebben we besloten een oproep te plaatsen in het Esseblad. Er gaat nu eenmaal best veel tijd zitten in het bestuurslidmaatschap en veel mensen ontbreekt het hieraan."

In het Esseblad laat de korfbalvereniging onder meer weten dat men naarstig op zoek is naar mensen die het leuk vinden om tijd en energie in de korfbalvereniging te steken. ,,Ook degenen die niets met korfbal van doen hebben, worden uitgenodigd om te reageren", schrijft de korfbalclub. Volgens Van Weert is de oproep in het Esseblad in feite een noodkreet. ,,Het is ons laatste redmiddel. We hopen echt dat de mensen gaan reageren, anders komt de club in grote problemen."
12 februari 2004

Print deze pagina

Terug