BEZOEK AAN CONTACTOUDERS OP 6 APRIL

Prinses Máxima bezoekt Boxtel

Prinses Máxima brengt dinsdag 6 april een bezoek aan het contactouderproject in de wijk Selissenwal. Dat heeft burgemeester Jan van Homelen vrijdag 30 januari bekendgemaakt. Meer details over het programma zijn nog niet bekend.

Met de aankondiging van het bezoek lost prinses Máxima de vorig jaar april gemaakte belofte in. Bij de uitreiking van het Appeltje van Oranje aan de acht Boxtelse contactouders in paleis Noordeinde te Den Haag beloofde de prinses de drie bekroonde projecten te zullen bezoeken.

Het bezoek aan de contactouders stond eigenlijk gepland voor het najaar van 2003. Vanwege de zwangerschap van de prinses ging dat bezoek niet door. De artsen adviseerden Máxima het rustig aan te doen; om die reden werd ook een werkbezoek aan Boxtel afgeblazen tot na de bevalling.

Volgens burgemeester Van Homelen bezoekt prinses Máxima Boxtel als beschermvrouwe van het Oranjefonds. Dit fonds ondersteunt tal van projecten die de integratie en participatie van alle Nederlanders stimuleren.

Over de details van het werkbezoek kon Van Homelen vrijdag nog geen mededelingen doen. Volgens de burgemeester worden de komende maanden benut voor de verdere invulling van het bezoek.

Het bericht over het werkbezoek van prinses Máxima komt in dezelfde week dat het koningshuis liet weten dat de Walpoortschool in de wijk Selissenwal in de toekomst genoemd mag worden naar prinses Amalia. Na gereedkoming van de nieuwe brede school in de Boxtelse wijk gaat de basisschool Prinses Amaliaschool heten.
29 januari 2004

Print deze pagina

Terug