KENNISMAKINGSBEZOEK ONDER GROTE TIJDSDRUK

Commissaris racet door Haaren
en Boxtel

Het kennismakingsbezoek dat commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen donderdag 29 januari bracht aan de gemeenten Haaren en Boxtel stond onder grote tijdsdruk. Het volle programma gaf ook reden om de ontvangst in het gemeentehuis van Haaren een halfuur te vervroegen. Het flinke pak sneeuw dat in de ochtenduren was gevallen, leidde niet tot vertraging. Om halftien werd Maij-Weggen verwelkomd door de Haarense burgemeester Frans Ronnes.

In het gemeentehuis van Haaren maakte de nieuwe commissaris kennis met het college van B. en W. en vonden kringgesprekken met maatschappelijke organisaties plaats. Vervolgens werd een rondrit gemaakt door de gemeente waarbij onder meer de toekomstige uitbreidingslocatie Reigerskant in noordoost hoek van de dorpskom van Esch werd bezocht.

De Boxtelse burgemeester Jan van Homelen baarde zich deze week zorgen over de inhoudelijke invulling van het programma. Voorafgaand aan het bezoek van de in oktober vorig jaar aangetreden Brabantse commissaris van de koningin heeft hij een flink pak belangrijke dossiers naar het provinciehuis gestuurd. ,,Zodat de commissaris zich kan inlezen", aldus Van Homelen.

Na aankomst in Boxtel hebben burgemeester en wethouders vanmiddag ongeveer een uur met Maij-Weggen gesproken. Vervolgens werd ook hier per bus een rondrit gemaakt. De tocht voerde langs het nieuwbouwproject In Goede Aarde en de wijk Selissenwal, waar al enkele jaren aan een grootscheepse revitalisering wordt gewerkt. Ook werd koers gezet naar de omgeving van de Esschebaan, waar de gemeente Boxtel een nieuw sportpark wil aanleggen.

Bij de dubbele overweg in de Tongersestraat werd stilgestaan bij de problematiek als gevolg van de voorgenomen sluiting van tien gelijkvloerse spoorwegkruisingen. Tijdens de busrit sprak Maij-Weggen met de zeven fractievoorzitters uit de Boxtelse gemeenteraad. Aansluitend vonden in de raadzaal van het gemeentehuis twee korte kringgesprekken plaats met vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen uit de Boxtelse samenleving.

Aan het einde van de middag verrichtte de commissaris donderdag 29 januari de officiŽle opening van de nieuwbouw van het bedrijf Bosch-Rexroth aan de Van Salmstraat in Boxtel.
29 januari 2004

Print deze pagina

Terug