BEZWAAR TEGEN VRACHTAUTO'S NIET ONTVANKELIJK

Bouwverkeer via straat Munsel mag

OP DE FOTO: Nabij de voetbalvelden van RKSV Boxtel is een begin gemaakt met 'De Kantelen', de muurwoningen die tevens als geluidswal dienen voor de nieuwbouwwijk In Goede Aarde.

De straat Munsel mag gebruikt blijven worden door het bouwverkeer dat af en aan rijdt naar de nieuwbouwwijk In Goede Aarde. Dat is de uitkomst van een zaak die vrijdag 16 januari diende voor de rechtbank in Den Bosch. Het bezwaarschrift dat buurtbewoner Rien van Heesewijk had ingediend tegen de gemeente Boxtel is niet ontvankelijk verklaard, meldde burgemeester Jan van Homelen deze week.

Van Heesewijk diende een verzoek in om 'voorlopige voorziening', waarmee hij het vrachtverkeer dat dagelijks langs zijn woning dendert wilde verbannen. De rechter wees dit verzoek echter van de hand omdat de Boxtelaar tijdens de zitting verklaarde geen tegenstander te zijn van een nieuwbouwwijk op zich.

Als er gebouwd wordt, betekent dit onvermijdelijk dat er tijdelijk overlast voor de omgeving ontstaat. Als je niet tegen de nieuwbouw bent, stem je dus automatisch in met de daarmee samenhangende verkeersbewegingen, redeneerde de rechter.

Dat Van Heesewijk verklaarde geen tegenstander te zijn van de nieuwbouw die in dit deel van de oude buurtschap Munsel momenteel wordt voorbereid, stemde burgemeester Van Homelen hoopvol om met de bezwaarmaker tot een oplossing te komen. ,,We beseffen dat het probleem van mijnheer Van Heesewijk door de uitspraak van de rechter niet is opgelost. Tot wil de gemeente proberen er samen met hem uit te komen. Een brief daarvoor is naar hem onderweg", meldde Van Homelen.

Een oplossing komt in het verschiet als agrariŽr J. Meulendijk zijn perceel grond aan Het Klaverblad overdraagt aan de Roosendaalse projectontwikkelaar Aan de Stegge. Meulendijk heeft daarvoor deze week in een kort geding opdracht gekregen van de rechtbank, maar weigert vooralsnog omdat hij van mening is dat Aan de Stegge meer mogelijkheden krijgt voor woningbouw op het perceel dan hij zelf in een eerdere fase van plan was. Meulendijk, die zijn grond in 1999 aan Aan de Stegge verkocht, voelt zich hierdoor benadeeld.

CONTOUREN
Deze week zijn de contouren zichtbaar geworden van de percelen voor de eerste nieuwbouwwoningen van het plan In Goede Aarde. Nabij de voetbalvelden van RKSV Boxtel is de bekisting uitgezet van de eerste huizen in het deelproject De Kantelen, dat gerealiseerd wordt de Geldropse ontwikkelaar Jongen. Van de in totaal 78 muurwoningen die De Kantelen telt, is volgens projectleider Vincent Snels van de gemeente Boxtel, 'op een oor na' alles verkocht. ,,In ieder geval ruim meer dan de vereiste 70 procent."

Anders ligt dat bij de 42 woningen die bouwbedrijf Heijmans gaat realiseren. ,,Daarvan zijn er nu 13 verkocht en op 8 huizen rust een optie", aldus Snels. Dat de belangstelling hiervoor minder groot is dan voor de eerste serie huizen, wijt Snels vooral aan de landelijke dip waarin de woningmarkt verkeert.

In de loop van maart verwacht de projectleider dat de tweede fase van In Goede Aarde kan starten. Beide projectontwikkelaars (Jongen en Heijmans) brengen dan gelijktijdig de woningen aan de zuidelijke kant van het deelproject De Lichtbanen alsmede de tweekappers aan het toekomstige Newtonplein op de markt.
22 januari 2004

Print deze pagina

Terug