VERKOOP WONINGEN 'BANIER' START IN FEBRUARI

Herbouw centrum Selissenwal gestart

OPDE FOTO: Net zoals even later ook Maria Voets van de woonstichting zou doen, kroop wethouder Wim van Erp in de rol van kraanmachinist om het startsein te geven voor de bouw van het wooncomplex Rentmeester.

Hoewel wethouder Wim van Erp en directeur-bestuurder Maria Voets van Woonstichting Sint-Joseph afgelopen maandag het startsein hebben gegeven voor de herinrichting van het centrumgebied van de wijk Selissenwal, zal de eerste maanden nog weinig nieuwbouw te zien zijn. De verkoop van woningen in het tweede bouwblok rondom de kerktoren Magere Josje start dinsdag 3 februari.

Voor het bouwblok Rentmeester, een wooncomplex voor 55-plussers dat op de plaats van de vroegere Kiekenhof moet verrijzen, moet eerst veel grondwerk worden verzet. Onder meer voor de parkeerkelder voor zestig auto's die onder de 82 huurappartementen wordt gerealiseerd.

Nadat de bestaande flats en de kerk op het vroegere Maria Reginaplein werden gesloopt, duurde het enkele maanden voordat met de nieuwbouw kon worden gestart. Aanvankelijk wilde Woonstichting Sint-Joseph, de opdrachtgever van het nieuwbouwproject, al in oktober 2003 het startsein geven. De ingrijpende en complexe invulling van het braakliggende terrein inmiddels omgedoopt tot Heerewaerde vergde echter meer voorbereiding dan vooraf was gedacht.

Het centrumgebied Heerewaerde omvat in totaal vier bouwblokken. Na Rentmeester wordt ook dit jaar een start gemaakt met het complex dat onder de naam Banier op de hoek Van Beekstraat-Baandervrouwenlaan gerealiseerd wordt. Van dit complex, dat aanvankelijk als eerste gebouwd zou worden, maakt straks ook de ranke kerktoren Magere Josje deel uit. Ook Banier is een ontwerp van Hans van Stekelenburg. Het bestaat deels uit koopappartementen die boven nieuwe winkelunits worden gebouwd en deels uit grondgebonden koopwoningen. Dinsdag 3 februari start de verkoop van deze woningen en appartementen tijdens een bijeenkomst in restaurant Molenwijk.

ONDERGRONDS
Directeur-bestuurder Voets klonk opgelucht toen zij deze week samen met wethouder Van Erp het startsein gaf. Eerder verklaarde Voets in deze krant al dat zij vond dat het voorbereidingstraject eigenlijk te veel tijd in beslag heeft genomen. ,,Ik heb er erg op aangedrongen om vandaag, de eerste werkdag van het nieuwe jaar, daadwerkelijk met de bouw te kunnen beginnen", verklaarde Voets maandag voor een gezelschap van genodigden en buurtbewoners.

De opluchting van Voets dat de revitalisering van het wijkcentrum nu de herbouwfase is ingegaan, ging echter gepaard met een waarschuwing. ,,U moet niet verbaasd zijn dat er voorlopig nog geen bovengrondse bouwactiviteiten te zien zijn. Er wordt zeker de eerste zes weken nog vooral gewerkt om het gebied bouwrijp te maken. Vervolgens wordt gestart met de aanleg van de parkeerkelder, zodat ik verwacht dat pas over ongeveer een halfjaar ook daadwerkelijk boven het maaiveld iets te zien zal zijn", aldus Voets.

De bouw van Rentmeester, een ontwerp van de plaatselijke architect Hans van Stekelenburg, wordt uitgevoerd door Hendriks Bouw & Ontwikkeling uit Oss. Het wooncomplex omvat 50 sociale en 32 duurdere huurappartementen. Daarnaast biedt de parkeerkelder ruimte aan zestig auto's. Centraal in het gebouw wordt een overdekt atrium gesitueerd als gemeenschappelijke ontmoetingsruimte voor de bewoners. Ook komt er een gemeenschappelijke recreatieruimte. De oplevering zal waarschijnlijk plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2005. Na de bouwvakvakantie verwacht Sint-Joseph informatie beschikbaar te hebben over de huurprijzen, servicekosten en toewijzingscriteria.
8 januari 2004

Print deze pagina

Terug