BRAND OP GROTE BEEMD

Vrouw (71) komt door verstikking om het leven

De 71-jarige Bertie Verhulst uit Boxtel is zondagnacht in haar woning aan de Grote Beemd door verstikking om het leven gekomen. In de woning ontstond door onbekende oorzaak een brand die een hevige rookontwikkeling tot gevolg had. Onderzoek door de technische recherche heeft niet geleid tot een mogelijke oorzaak. Een woordvoerder van de politie gaat niet uit van een strafbaar feit.

Een jongen en een meisje die voorbij fietsten, zagen zondagnacht rond halfeen rook uit de woning komen en een oranje gloed achter de ramen. Ze hebben geprobeerd de bewoonster te waarschuwen. Ook sloegen ze alarm bij de overburen, bij wie nog licht brandde. Een andere buurman heeft de brandweer gealarmeerd.

,,Toen wij de woning via de voordeur binnendrongen ontstond een enorme steekvlam omdat er toen zuurstof bij kwam. Door de sterke rookontwikkeling zagen we in de woning nauwelijks een hand voor ogen. We vermoeden dat het vuur al een uur lang gesmeuld heeft", meldde commandant Frans DaniŽls van de vrijwillige brandweer maandagochtend.

DaniŽls vermoedde toen nog dat kortsluiting in de elektrische radioapparatuur de oorzaak van de brand was, omdat bij de stereo de brandhaard werd ontdekt. Onderzoek door de technische recherche heeft echter in de loop van maandag uitgewezen dat de geluidsapparatuur niet op het lichtnet was aangesloten, zodat van kortsluiting geen sprake kan zijn volgens de politie. De recherche vreest dat de uiteindelijk oorzaak van de brand niet achterhaald kan worden.

Het slachtoffer, dat het pand alleen bewoonde, werd door de brandweer in bed aangetroffen, in haar slaapkamer op de eerste verdieping. In de ambulance bleek dat zij was overleden.

De buurvrouw van de overledene, eveneens een dame op leeftijd, is door de overbuurman gewekt en in zijn huis opgevangen. Nadat de brandweer om half vier de brand meester was, kon de buurvrouw terug naar haar huis.
8 januari 2004

Print deze pagina

Terug