07:05:56    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Tue 24 Feb 2015 23:23

Zorgen financiering landgoed

Lettergrootte: A- A+

Zorgen financiering landgoed

Op de foto: De paters assumptionisten, de huidige bewoners van kasteel Stapelen in Boxtel, willen de komende jaren een landschapspark van ruim 25 hectare realiseren. Daartoe worden elf percelen aaneengeschakeld tot één groot stadslandgoed rondom het kasteel.

Omwonenden maken zich grote zorgen over het volume, de massaliteit en de hoogte van de bouw van een nieuw woonzorggebouw aan de Prins Hendrikstraat. De paters assumptionisten willen deze plannen realiseren op de plek waar voorheen de zusters oblaten woonden.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een beeldvormende bijeenkomst van de gemeenteraad in een bomvolle ridderzaal van kasteel Stapelen. Daar gaven wethouder Peter van de Wiel van Boxtel en directeur Sjaak Beirnaert van de Assumptiestichting tekst en uitleg over de plannen om rondom het kasteel de komende jaren elf percelen te verbinden tot één groot stadslandgoed. 

Acht grondeigenaren ondertekenden in december een zogeheten visiedocument waar het college van B. en W. zich in maart over gaat buigen. Vervolgens is het de bedoeling dat de gemeenteraad in de maand juni of juli een besluit neemt over de visie en het bijbehorende uitvoeringsprogramma en financiële paragraaf. Eind dit jaar spreekt de raad zich uit over de bestemmingsplannen bij het voormalige Joris Meubelen aan de Eindhovenseweg en de bouwplannen bij het voormalige klooster van de zusters oblaten aan de Prins Hendrikstraat. 

Nieuwbouw op laatstgenoemde locatie is een van inkomstenbronnen voor de paters om de plannen voor het stadslandgoed te financieren. Hoewel deze nog nader uitgewerkt moeten worden en concreet ingevuld vrezen enkele omwonenden dat de het vierlaagse complex voor ouderen en gehandicapten hun woongenot zal gaan aantasten.  

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties