Tijdens de laatste editie van de Proeftuin genoten de bezoekers van verfijnde gerechtjes, bereid door Boxtelse horecaondernemers en van het kindervermaak.
Tijdens de laatste editie van de Proeftuin genoten de bezoekers van verfijnde gerechtjes, bereid door Boxtelse horecaondernemers en van het kindervermaak. Foto: Hans van Doorn, 2023.

Culinair genieten tijdens de Proeftuin

Zakelijk

Lionsclub Boxtel Belles Amies houdt zondag 14 april de dertiende editie van het culinaire evenement Proeftuin. Op het grasveld van de creatieve vakschool SintLucas aan de Burgakker zijn tussen 14.00 en 19.00 uur allerlei hapjes en drankjes te proeven. De opbrengst van de smakelijke middag gaat naar stichting Woongewoon. 

Boxtelaren kunnen kennismaken met lekkernijen van Brasserie Cis en restaurant De Rechter en van patisserie De Koekenbakker. ,,Iedere horecagelegenheid maakt vijf kleine, gevarieerde hapjes”, legt Yvonne van As uit. 

Zij is voorzitter van de Proeftuin-commissie en heeft de menukaarten al gezien: ,,Ik verzeker je dat het smullen wordt.” 

KINDERACTIVITEITEN

Ook zijn er activiteiten voor kinderen. ,,De ommuurde tuin van SintLucas leent zich daar perfect voor”, aldus Van As. Terwijl ouders bijkletsen en genieten van de versnaperingen, is er voor de jongste jeugd vermaak. Zij kunnen nagels lakken, sleutelhangers en snoepkettingen maken en er is silent disco en een ranjabar. Oudere kinderen kunnen deelnemen aan diverse sportieve en muzikale activiteiten verdeeld over het terrein.

DANSEN

Leden van The Rodeo Dancers uit Gemonde geven een demonstratie linedancen en Marcia Treffers van Moevz Sport & Dans verzorgt twee dansoptredens. De Boxtelse coverband Stoke sluit de dag af.

Het goede doel waar Belles Amies zich dit jaar voor inzet is stichting Woongewoon. Dit is een kleinschalige woongemeenschap van zeven jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen in de voormalige pastorie aan de Baroniestraat. De opbrengst van Proeftuin komt ten goede aan de aanleg van de achtertuin.

De entree bedraagt drie euro, kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is te vinden via www.instagram.com/boxtelbellesamies.

Tijdens de Proeftuin genoten de bezoekers van verfijnde gerechtjes, bereid door Boxtelse horecaondernemers. Er was tevens kindervermaak.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59