Afbeelding
Foto: eigen collectie

Wat is de beste gietvloer? (zakelijk)

Zakelijk

Als je graag een nieuwe vloer wilt in je woning dan kan het nog wel eens moeilijk zijn om een keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. De betonvloer is hier een goed voorbeeld van. Dit type vloer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, wat ook komt doordat de industriële woonstijl op het moment erg trendy is. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de gietvloer tegenwoordig onwijs populair is onder Nederlanders. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende opties. Welke gietvloer het beste is hangt dan ook vooral van je smaak af, al speelt de kamer waarin het komt ook een rol. 

Keuken 

Over het algemeen wordt een gietvloer niet in één kamer aangebracht maar juist op één hele verdieping van een huis. Desondanks kan het alsnog wel zo zijn dat je alleen in je keuken gietvloer wilt en in de rest van je woning bijvoorbeeld een hardhouten vloer. Het is dan verstandig om te kiezen voor de PU Gietvloer Green Line. Dit is een gietvloer die voor 100 procent uit polyurethaan bestaat. Hierdoor voelt het zacht aan, terwijl het ook flexibel aanvoelt. Eventueel kan deze gietvloer aangebracht worden in een betonlook.

Bedrijfspand

Wil je niet alleen in je woning maar ook in je bedrijfspand een gietvloer aan laten brengen? Je kunt dan over het algemeen het beste kiezen voor een vloer coating. Dit is een gietvloer die voor 100 procent uit epoxy bestaat. Hierdoor ziet het er strak en modern uit, terwijl het ook nog eens chemicaliënbestendig is. Zo’n gietvloer van epoxy zal er trouwens niet alleen mooi uitzien in een magazijn of productieruimte, het is ook zeker geschikt voor in een winkel of kantoorpand. Dit is onder meer het geval doordat het zwaar belastbaar en zeer bestendig is. 

Woonkamer

In je woonkamer is het natuurlijk van belang dat de vloer er geweldig uitziet, terwijl het ook comfortabel aan moet voelen. Bij een gietvloer is dit zeker mogelijk, vooral als je het combineert met vloerverwarming voor nog meer comfort. In de woonkamer gaat de voorkeur van specialisten over het algemeen uit naar woonbeton. Een gietvloer van woonbeton heeft namelijk een moderne en hippe look. Dit bestaat voor 90 procent uit beton, terwijl de rest uit polyurethaan bestaat. Het grote voordeel van een woonbeton gietvloer is dus dat het gecombineerd kan worden met vloerverwarming, wat echt geen overbodige luxe is. 

Badkamer

Als je aan de badkamer denkt dan denk je natuurlijk direct aan water. Daarom is het van belang dat de vloer in deze ruimte waterafstotend is. Bovendien zul je het ook van belang vinden dat de vloer de kamer een relaxte uitstraling geeft. Hier kun je voor zorgen door te kiezen voor beton cire. Deze coating kan aangebracht worden op je vloer, maar ook op de wanden van je badkamer. Hierdoor krijgt de hele ruimte dezelfde look en wordt het echt een geheel. Bovendien kun je zelf bepalen in welke kleur de beton cire aangebracht moet worden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 4 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 10 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 11 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 12 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid gisteren
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46