Afbeelding
Peter de Koning

WK-finale niet op de Markt: 'We kunnen openbare orde niet garanderen'

Algemeen

Gemeente Boxtel kan de openbare orde en veiligheid op de Markt niet garanderen als de WK-finale van het vrouwenvoetbal er op groot scherm wordt vertoond. Dat laat een woordvoerder weten in reactie op het artikel van gisteren over het initiatief van Boxtelaar Jordy van den Boer.

,,We vonden het een erg sympathiek idee. Dus we hebben gisteren gekeken naar hoe we hieraan mee kunnen werken als gemeente', aldus de woordvoerder. 

Echter, als de vertoning van de voetbalwedstrijd, waarin de Oranjeleeuwinnen het opnemen tegen de Verenigde Staten, zou plaatsvinden, verwachtte de gemeente veel mensen het centrumplein. ,,Daarvoor moet de politie ook capaciteit hebben, maar die was er simpelweg niet." En het was te kort dag om er alsnog een mouw aan te passen, aldus de woordvoerder: ,,In de regio vinden komend weekeinde allerlei evenementen plaats. Dan moet je denken aan We Are Electric op Velder. Maar ook Wish Outdoor in Beek en Donk en de kermis in Best worden komende dagen gehouden."Ook waarnemend burgemeester Fons Naterop vond het jammer, maar kon niet anders dan het advies overnemen van de politie, zegt de woordvoerder.

De WK-finale wordt weliswaar niet op de Markt vertoond, maar deze is wel te zien op groot scherm elders in de gemeente Boxtel. Namelijk op landgoed Velder tijdens, juist ja, We Are Electric.

Het nieuws over dit Boxtelse initiatief volgde na een artikel over het uitblijven van activiteiten op het opgeknapte centrumplein tijdens de zomerperiode: meer reuring is het toverwoord. Lees het artikel in Brabants Centrum van donderdag 4 juli: 'Het is oorverdovend stil op de Markt'

OP DE FOTO: Meer reuring op de Markt tijdens de zomerperiode is het devies. Het initiatief van inwoner en evenementenorganisator Jordy van den Boer was echter niet mogelijk om op korte termijn te regelen. Zijn plan de WK-finale van zondag, waarin de Oranjevrouwen het opnemen tegen de Verenigde Staten, op de Markt op groot scherm te laten zien, kon niet doorgaan. (Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 12 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden