André Greipel sprintte donderdag in Rosmalen naar de etappewinst in de Ster ZLM Toer. (Foto: Wouter Roosenboom).
André Greipel sprintte donderdag in Rosmalen naar de etappewinst in de Ster ZLM Toer. (Foto: Wouter Roosenboom).

Winst Greipel in tweede rit Ster ZLM Toer

Algemeen

De Duitse wielrenner André Greipel van Lotto-Soudal heeft donderdag in Rosmalen de tweede etappe van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven en nam tevens de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Roger Kluge. Greipel toonde zich na ruim 180 kilometer de snelste van een omvangrijke kopgroep van 38 renners. De Belg Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) en Danny van Poppel (Trek Factory Racing) eindigden op de tweede en derde plaats.

De etappe werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van Ronan van Zandbeek (Join's - De Rijke), Dion Beukeboom (Parkhotel Valkenburg), Twan Brusselman (Cyclingteam Jo Piels), Michael Vingerling (Team 3M) en Jasper Hamelink (Metec Cyclingteam) . Zij kregen een maximale voorsprong van 5.30 minuten, maar werden op de plaatselijke omlopen in Rosmalen bijgehaald. Achter de kopgroep zorgde een stevige wind op de dijken langs de Maas en in de polders ervoor dat het peloton in stukken uiteen werd gereden. De Duitser Marcel Kittel (Giant-Alpicin), die graag met Greipel had willen sprinten om de winst, zat in de tweede groep. Ook gele truidrager Kluge miste de slag.

De Ster ZLM Toer gaat morgen verder met de etappe Buchten - Buchten over 190,5 kilometer. Boxtel is finishplaats van de slotetappe op zondag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 minuten geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 5 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 6 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 20 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 22 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar gisteren