Van links naar rechts: Henk van der Zee (stichting Brabants Centrum), Bart van Roosmalen (wv Selissen), (wv Oosterhof), Luc Broos (Centrummanagement) en Jan Tax (Op Liemt Gemunt) denken na over een vervolg van de win-actie Wees Loyaal, Koop Lokaal en Win.
Van links naar rechts: Henk van der Zee (stichting Brabants Centrum), Bart van Roosmalen (wv Selissen), (wv Oosterhof), Luc Broos (Centrummanagement) en Jan Tax (Op Liemt Gemunt) denken na over een vervolg van de win-actie Wees Loyaal, Koop Lokaal en Win. Foto: Pål Jansen

Winnaars van lokale win-actie bekend

Algemeen

De hoofdprijzen van de door stichting Brabants Centrum georganiseerde win-actie Wees Loyaal, Koop Lokaal zijn maandag verloot. De Boxtelse Georgette Traa en de familie Swinkels uit Esch hebben respectievelijk een wasmachine en een elektrische fiets gewonnen. Bij de familie Van de Ven haalde een van de gezinsleden een boxspring binnen. En Peggy van de Wiel uit Liempde kan een Berini-scooter op haar naam schrijven.

Luc Broos (Centrummanagement) verrichte samen met Bart van Roosmalen (winkeliersvereniging Selissen), Hans van Erp (Oosterhof) en Jan Tax (Op Liemt Gemunt) de trekking van de prijswinnaars. Dat gebeurde door een willekeurig nummer te trekken dat gekoppeld was aan een van de 6.325 mensen die zich inschreven voor de vier hoofdprijzen.

De actie is bij de verschillende partijen goed gevallen. ,,Bij Op Liemt Gemunt hebben we veel energie gestoken in de actie. En dat is positief gegaan", zegt supermarktondernemer Jan Tax van de Coop. ,,Normaal gesproken speelt in het dorp bij dit soort acties toch wel het sentiment: dat is een Boxtels initiatief, niet Liempds. Maar zoiets heb ik nu nergens gehoord."

Ook Van Roosmalen vond het een geslaagd initiatief. ,,Het zou nog meer succesvol zijn als echt álle winkeliers en horecaondernemers in de gemeente Boxtel mee hadden gedaan." Toch had de actie over belangstelling van deelnemende ondernemers niet te klagen: in totaal deden 71 bedrijven mee. Voorzitter Broos van het Centrummanagement zag dat de detaillisten in het Boxtelse centrum elkaar 'besmetten' met de actie. ,,Als de ene winkelier eraan mee wil doen, dan zie je vaak dat de andere ook geneigd is deel te nemen. Vooral als je vlak bij elkaar je zaak hebt."

VERVOLG?

Momenteel denken de verschillende partijen er met Brabants Centrum over na de actie een vervolg te geven. Ruimte voor verbetering zien de voorzitters van de ondernemerspartijen nog wel binnen het initiatief. Bij het benaderen van winkeliers bijvoorbeeld zodat er nog meer meedoen aan de win-actie, zegt Van Erp. ,,Face to face benaderen werkt dan toch meestal het beste: gewoon even binnenlopen bij een winkel en vragen aan de eigenaar of die mee wil doen."

Intussen zijn de winaars geïnformeerd. De komende weken worden de prijzen overhandigd en daarvan doet Brabants Centrum verslag.

Tekst: Pål Jansen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 12 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 13 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 14 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 15 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 16 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 17 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 18 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 18 uur geleden