Afbeelding

Willy van Zuijlen overleden

Algemeen

Willy van Zuijlen (74) is vrijdag overleden. De Liempdenaar is voor velen geen onbekende; sinds 2002 was hij raadslid van de gemeente Boxtel en bekleedde hij jarenlang diverse andere maatschappelijke functies, zoals het voorzitterschap van DVG en de stichtingen Zonnebloem afdeling Liempde en Tourspel Liempde.

Na precies 41 jaren zette Van Zuijlen in 2001 een punt achter zijn loopbaan bij de gemeente Boxtel. In de voormalige gemeente Liempde was hij jarenlang gemeentesecretaris en maakte hij van dichtbij mee hoe de zelfstandigheid in 1996 prijs moest worden gegeven. De laatste jaren was hij als assistent-secretaris van de gemeente Boxtel bezig met grotere projecten als de verbouwing van het gemeentehuis en het wijkbeheer. 

In 2002 behaalde Van Zuijlen na een stevige persoonlijke campagne in Liempde een raadszetel voor het CDA. Vier jaar lang zat hij voor die partij in de gemeenteraad, om vervolgens in 2006 over te stappen naar Balans. Voor die partij zat hij elf jaar lang in de gemeenteraad. Ook vervulde Van Zuijlen het penningmeesterschap van Balans.

Daarnaast bleef Van Zuijlen in zijn woonplaats Liempde behoorlijk actief, onder meer voor Kèk Liemt, stichting Jeugdbelangen, parochie Sint-Jans Onthoofding, Lokale Omroep Liempde en Stichting Kasterensche Watermolen en voetbalclub DVG. In 2002 werd Van Zuijlen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De laatste jaren zette hij zich in voor de Zonnebloem afdeling Liempde, stichting Woudbloem Liempde, Van den Anker-Slijters Stichting, Kinderen van der Velden stichting, de parochie en fanfare Concordia. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 12 seconden geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 30 minuten geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 2 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 17 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 21 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu gisteren