Afbeelding

Wielrenner Koen de Kort gaat boek schrijven

Algemeen

De Liempdse profwielrenner Koen de Kort gaat - samen met journalist Thomas Sijtsma - een boek schrijven. De publicatie verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

De Kort maakte het nieuws vandaag zelf bekend via Twitter en Instagram, compleet met foto's waarop hij zelf staat met de mede-auteur. Volgens de Liempdenaar wordt de komende maanden aan het boek gewerkt en gaat hij het schrijven combineren met wielrennen, zijn professie.

Zaterdag 4 juli gaat De Kort van start in zijn vijfde Tour de France. De Grand Départ is in Utrecht, op zondag 5 juli koerst het peloton via Zuid-Holland en Zeeland richting Neeltje Jans. Zijn ploeg Giant-Alpecin moet het doen zonder topsprinter Marcel Kittel.

Kittel viel donderdag af omdat hij onvoldoende in vorm is. De kopmannen van Giant-Alpecin zijn nu John Degenkolb en Tom Dumoulin. Laatstgenoemde is een kandidaat voor de zege van de openingsrit in Utrecht.

Het is niet het eerste boek dat over Koen de Kort verschijnt. Vorig jaar publiceerde zijn moeder Ine een fraaie uitgave over haar wielerervaringen. (Foto: Marc Cleutjens).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 2 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 17 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 18 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 20 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 21 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 22 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur gisteren