19:26:53    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Fri 26 Oct 2018 12:49

Wesley uit Liempde in de race voor 'mooiste bruiloft'

Lettergrootte: A- A+

Wesley uit Liempde in de race voor 'mooiste bruiloft'

JOLEEN VAN ROOIJ

Alsof de spanning van zijn bruiloft niet genoeg was. Toch deed de in Liempde geboren en getogen Wesley van Houtum er nog een schepje bovenop. Op het huwelijksfeest kregen hij en zijn kersverse echtgenoot Leonardus Coenen een cameraploeg van SBS 6 over de vloer. Woensdag schitterde het koppel al in het nieuwe programma van de televisiezender: 'Wie heeft de mooiste bruilof?'. Vanavond is wordt de uitslag bekend gemaakt. Lees hieronder het interview terug dat 4 oktober in Brabants Centrum werd gepubliceerd.

In het programma nemen steeds vier bruidsparen het tegen elkaar op. De inzet is vijfduizend euro. Van maandag tot en met donderdag nemen lifestyle- en bruiloftsdeskundigen Maik de Boer en Anouk Smulders één trouwerij per aflevering onder de loep. In de vrijdagaflevering van 26 oktober blikken alle echtparen terug op de bruiloft. Zij horen dan het jurycommentaar en de puntenscore. Als beslissende factor krijgen Maik en Anouk die vrijdag het prijskaartje van iedere bruiloft te horen. Nadat de koppels vervolgens punten hebben gekregen voor de prijs-kwaliteitverhouding, is de winnaar bekend.

VEEL GETAGD

,,Wesley is dol op realitysoaps. Daarom heeft hij ons ingeschreven bij Warner Bros. Voor mij hoeft het eigenlijk niet zo, maar als Wesley daar gelukkig van wordt dan doe ik natuurlijk mee", vertelt Leonardus. Zijn echtgenoot vervolgt: ,,Bij Warner Bros waren echter diverse realityprogramma's gestopt. Later werden we door vrienden en kennissen veelvuldig getagd in een oproep waarmee SBS zocht werd naar koppels voor dit programma." Het stel moest een kennismakingsfilmpje insturen en na de selectie vond een productiegesprek plaats in hun woning in het Limburgse Heythuysen.

Zenuwachtig om voor de camera's te staan, was het aanstaande bruidspaar niet. ,,We waren meer gespannen voor onze trouwceremonie", lacht Wesley. Leonardus vult aan: ,,Er zijn vooraf strikte afspraken gemaakt met de productie. De tv-ploeg zou niet in de weg gaan staan bij de mensen die onze trouwdag zouden filmen. Bovendien benadrukte de producent dat er niets in scene werd gezet. We hebben er eigenlijk niet eens iets van gemerkt."

WENSAMBULANCE

Wesley en Leonardus traden 25 augustus in het huwelijk. Het werd een dag 'met een gouden randje'. ,,Bijzonder was de inzet van WensAmbulance Brabant. Mijn oma was kort voor onze bruiloft gevallen en verblijft in een revalidatiecentrum. De wensambulance heeft er voor ons en oma een onvergetelijke dag van gemaakt", vertelt Wesley. Zijn moeder Anneke vult aan: ,,Het is ongelooflijk wat die mensen gesjouwd hebben met oma. Eerst in Liempde toen Wesley thuis opgehaald werd door Leonardus. Daarna met de ambulance naar Haelen waar de ceremonie en het feest plaatsvonden. Voor het diner moesten ze trap op trap af met ons ma. Petje af voor deze organisatie!"

NIETS VERKLAPPEN

Deze week vinden de opnames plaats voor de uitzending van 26 oktober. Wie wil weten wat de uitslag is, moet nog even geduld hebben; Wesley en Leonardus mogen immers niets verklappen. ,,Het zou leuk zijn als we winnen, maar onze trouwdag was voor ons sowieso al een dikke tien waard", besluit Wesley.

OP DE FOTO: Wesley van Houtum (rechts) uit Liempde is eind augustus getrouwd met Leonardus Coenen. Het koppel woont in het Limburgse Heythuysen en is een van de deelnemers aan het nieuwe tv-programma 'Wie heeft de mooiste bruiloft?'. (Foto: Joleen van Rooij).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Nog niet alle effecten van de coronacrisis zijn te overzien, maar het Boxtelse college van burgemeester en wethouders heeft al wel een overzicht... >>

Fri 10 Jul 2020 16:37

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Extra geld voor meer geluidsmaatregelen rond het Boxtelse spoor kan de gemeente niet vrijmaken. Dit >>

Thu 09 Jul 2020 17:48

Galastoet groep 8 in Gemonde

Galastoet groep 8 in Gemonde

Een bonte stoet trok donderdagochtend door Gemonde. De leerlingen van groep acht van de Sint-Lambertusschool namen met een rit door... >>

Thu 09 Jul 2020 14:25

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Crazy 44. Momenteel spelen de groepachters van de Angelaschool dit spel in de Boxtelse straten. Mensen worden op straat bevraagd en de redactie... >>

Wed 08 Jul 2020 14:04

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Evenementenorganisator Jordy van den Boer is coördinator bruisend centrum Boxtel.

>>

Tue 07 Jul 2020 17:26

Advertenties

EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Alfa Geld en Makelaardij Geerts advies buisman optiek Remax-optimus TopSlank Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Olieenzo Huidtherapie Podium Boxtel