Afbeelding
Foto: Joleen van Rooij

Wesley uit Liempde in de race voor 'mooiste bruiloft'

Algemeen

Alsof de spanning van zijn bruiloft niet genoeg was. Toch deed de in Liempde geboren en getogen Wesley van Houtum er nog een schepje bovenop. Op het huwelijksfeest kregen hij en zijn kersverse echtgenoot Leonardus Coenen een cameraploeg van SBS 6 over de vloer. Woensdag schitterde het koppel al in het nieuwe programma van de televisiezender: 'Wie heeft de mooiste bruilof?'. Vanavond is wordt de uitslag bekend gemaakt. Lees hieronder het interview terug dat 4 oktober in Brabants Centrum werd gepubliceerd.

JOLEEN VAN ROOIJ

In het programma nemen steeds vier bruidsparen het tegen elkaar op. De inzet is vijfduizend euro. Van maandag tot en met donderdag nemen lifestyle- en bruiloftsdeskundigen Maik de Boer en Anouk Smulders één trouwerij per aflevering onder de loep. In de vrijdagaflevering van 26 oktober blikken alle echtparen terug op de bruiloft. Zij horen dan het jurycommentaar en de puntenscore. Als beslissende factor krijgen Maik en Anouk die vrijdag het prijskaartje van iedere bruiloft te horen. Nadat de koppels vervolgens punten hebben gekregen voor de prijs-kwaliteitverhouding, is de winnaar bekend.

VEEL GETAGD

,,Wesley is dol op realitysoaps. Daarom heeft hij ons ingeschreven bij Warner Bros. Voor mij hoeft het eigenlijk niet zo, maar als Wesley daar gelukkig van wordt dan doe ik natuurlijk mee", vertelt Leonardus. Zijn echtgenoot vervolgt: ,,Bij Warner Bros waren echter diverse realityprogramma's gestopt. Later werden we door vrienden en kennissen veelvuldig getagd in een oproep waarmee SBS zocht werd naar koppels voor dit programma." Het stel moest een kennismakingsfilmpje insturen en na de selectie vond een productiegesprek plaats in hun woning in het Limburgse Heythuysen.

Zenuwachtig om voor de camera's te staan, was het aanstaande bruidspaar niet. ,,We waren meer gespannen voor onze trouwceremonie", lacht Wesley. Leonardus vult aan: ,,Er zijn vooraf strikte afspraken gemaakt met de productie. De tv-ploeg zou niet in de weg gaan staan bij de mensen die onze trouwdag zouden filmen. Bovendien benadrukte de producent dat er niets in scene werd gezet. We hebben er eigenlijk niet eens iets van gemerkt."

WENSAMBULANCE

Wesley en Leonardus traden 25 augustus in het huwelijk. Het werd een dag 'met een gouden randje'. ,,Bijzonder was de inzet van WensAmbulance Brabant. Mijn oma was kort voor onze bruiloft gevallen en verblijft in een revalidatiecentrum. De wensambulance heeft er voor ons en oma een onvergetelijke dag van gemaakt", vertelt Wesley. Zijn moeder Anneke vult aan: ,,Het is ongelooflijk wat die mensen gesjouwd hebben met oma. Eerst in Liempde toen Wesley thuis opgehaald werd door Leonardus. Daarna met de ambulance naar Haelen waar de ceremonie en het feest plaatsvonden. Voor het diner moesten ze trap op trap af met ons ma. Petje af voor deze organisatie!"

NIETS VERKLAPPEN

Deze week vinden de opnames plaats voor de uitzending van 26 oktober. Wie wil weten wat de uitslag is, moet nog even geduld hebben; Wesley en Leonardus mogen immers niets verklappen. ,,Het zou leuk zijn als we winnen, maar onze trouwdag was voor ons sowieso al een dikke tien waard", besluit Wesley.

OP DE FOTO: Wesley van Houtum (rechts) uit Liempde is eind augustus getrouwd met Leonardus Coenen. Het koppel woont in het Limburgse Heythuysen en is een van de deelnemers aan het nieuwe tv-programma 'Wie heeft de mooiste bruiloft?'. (Foto: Joleen van Rooij).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 9 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 10 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 11 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 13 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 13 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 15 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 17 uur geleden