Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Welstandscommissie nu akkoord met ontwerp 't Dommeltje

Algemeen

John en Hanny van Hal, eigenaars van activiteitenboerderij 't Dommeltje, presenteerden de gemeentelijke welstandscommissie gisteren een aangepast ontwerp voor gedeeltelijke herbouw van hun bedrijf. Het horecagedeelte van 't Dommeltje brandde vrijdag 13 december af. Het eerste ontwerp kwam twee weken geleden niet door de welstandscommissie, het nieuwe plan kan haar goedkeuring wel wegdragen. Daarmee is de realisatie van de 'stal' een stap dichterbij.

Twee weken geleden meldde John van Hal al dat zijn vrouw en hij vooruitkijken en vaart achter de herbouwplannen zetten. Ze hopen dat hun activiteitenboerderij volgend jaar weer operationeel is. Woensdag 15 januari toonde de ondernemer een tekening van een gebouw met een schilddak, met daarin geïntegreerd een hooiberg. De welstandscommissie kon zich met name in die geïntegreerde hooiberg niet vinden. Dat element is dan ook aangepast in het nieuwe ontwerp. De hooiberg is gebleven, maar nu losstaand.

Om de ondernemer niet te remmen in zijn plannen, belegde welstand gisteren een extra vergadering. Wim Kanters van de commissie meldde twee weken geleden al dat de gemeente bereid is 'de speelruimte' op te zoeken bij eventuele bestemmingsplanwijzigingen. Het echtpaar Van Hal kan nu een bouwvergunning aanvragen.

(foto: Gerard Schalkx)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden