Een AED-kast
Een AED-kast

Vrijwilligersacademie start met workshop reanimatie

Algemeen

Vrijwilligers en mantelzorgers in Boxtel kunnen dinsdag 24 november deelnemen aan een gratis workshop AED en reanimatie. Wethouder Eric van den Broek: ,,Via de Vrijwilligersacademie en Heartsafe Boxtel ondersteunen we deze scholing. Vaak leidt snel handelen tot een levensreddende uitkomst voor iedereen die te maken krijgt met hartfalen in zijn of haar omgeving".

,,We bieden deze workshop aan voor vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Boxtel. We laten mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met levensreddende handelingen. We zien de automatische externe defibrillators (AED's) al op veel plekken hangen. Het zou geweldig zijn wanneer iemand deze kan bedienen, zodat overlevingskansen toenemen voor mensen met acuut hartfalen", vertelt Charlotte Rameckers van ContourdeTwern.

Binnen Heartsafe Boxtel werken de plaatselijke EHBO-verenigingen en het Rode Kruis samen. De gemeente levert een sponsorbijdrage voor controle van alle AED-kasten met defibrillators. Gestreefd wordt naar een dekkend netwerk van toegankelijke hartmassageapparaten om zoveel mogelijk mensen te redden. Iemand met een hartstilstand moet binnen zes minuten hulp krijgen. Heartsafe Boxtel verzorgt cursussen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en een AED bedienen. Iedereen die een training heeft gevolgd kan zich als hulpverlener aanmelden bij Hartslagnu. Zodat snel de juiste mensen bij een calamiteit aanwezig kunnen zijn.

Dinsdag 24 november worden twee gratis workshopsAED en reanimatie verzorgd: van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. De locatie wordt nog bekendgemaakt. Aanmelden kan tot donderdag 19 november via e-mail: charlotterameckers@contourdetwern.nl. De workshop is tot stand gekomen binnen de Vrijwilligersacademie in samenwerking met Cello, Zorggroep Elde, ContourdeTwern, SWZ zorg, Vivent en gemeente Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 9 minuten geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 1 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 4 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 7 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 8 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 9 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 23 uur geleden