Op de eerste en laatste woensdag van de zomervakantie wordt bij de Kinderboerderij in Boxtel een dubbeltjesmarkt gehouden. Kinderen verkopen er hun overtollige speelgoed. (Foto: Henk van Weert).
Op de eerste en laatste woensdag van de zomervakantie wordt bij de Kinderboerderij in Boxtel een dubbeltjesmarkt gehouden. Kinderen verkopen er hun overtollige speelgoed. (Foto: Henk van Weert).

Voor 'n dubbeltje en soms wat meer...

Algemeen

Op het grasveld tegen de Kinderboerderij in Boxtel werd woensdagmiddag 26 augustus een zonovergoten dubbeltjesmarkt gehouden. Enkele tientallen kinderen verkochten, vaak vergezeld door een ouder of grootouder, hun overtollig speelgoed. De tienjarige Evy Bressers, leerling van de nabijgelegen basisschool De Vorsenpoel, had tal van boeken en spelletjes uitgestald. Het stond nog ingepakt van vorig jaar. Toen verregende de dubbeltjesmarkt...

Evy vertelde dat ze met de verkoping van haar spulletjes dertig euro bijeen hoopte te brengen. ,,Ik heb al een paar kinderboeken verkocht, maar ook een bruine knuffelolifant en een paar babyschoentjes. Kijk, ik heb al vier euro verdiend", glundert het meisje. Een eindje verderop stopt Isa Haans (8) een muismatje met vier pinguïns in een kleurige tas. Die opent ze om te laten zien wat ze zoal meer heeft gekocht deze middag. ,,Een boek en een halsketting. Mooi hè? Oh ja, en deze tas heb ik ook gekocht. Die neem ik volgende week mee naar de Molenwijkschool." Stralend toont haar drie jaar jongere broertje Sem een magnetisch dartsbord: ,,Ik heb een nieuwe slaapkamer gekregen, daar past dit bord prachtig in."

Jaarlijks worden bij de Kinderboerderij aan het Apollopad in de eerste en de laatste week van de zomervakantie dubbeltjesmarkten gehouden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 3 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 5 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 7 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 12 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03