Met Rogier Veltrop als stralend middelpunt juicht de selectie van het Nederlands volleybalteam. De ploeg heeft zojuist goud gewonnen op de World Transplant Games in het Spaanse Malaga. (Foto: World Transplant Games).
Met Rogier Veltrop als stralend middelpunt juicht de selectie van het Nederlands volleybalteam. De ploeg heeft zojuist goud gewonnen op de World Transplant Games in het Spaanse Malaga. (Foto: World Transplant Games). Foto: World Transplant Games

Volleybalgoud voor Rogier Veltrop

Algemeen

Ambities waren er op al voorhand. Rogier Veltrop wilde met het Nederlands volleybalteam voor mensen met een donororgaan tijdens de World Transplant Gamer in Malaga de gouden medaille die in Argentinië in het hol van de leeuw werd gewonnen, prolongeren. En dat lukte. ,,Ik word sinds de winst geleefd, ik heb mijn vrouw nog nauwelijks gezien...", jubelt de Boxtelaar die enkele jaren geleden een donorhart kreeg.

In de poulefase werd gespeeld tegen Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada.  In de halve finale tegen volleybalgrootmacht Italië moest een hoger niveau gehaald worden dan in de poulewedstrijden. Het Nederlands team begon geconcentreerd aan de wedstrijd en de tegenstander was na de eerste fout van de arbitrage al behoorlijk gefrustreerd. Dat resulteerde in minder sterk spel. Met daarna een paar rake smashes van het Nederlands team, was het verzet al snel gebroken. Oranje won met Veltrop in de gelederen met 2-0.

Argentinië was in de finale de tegenstander; die ploeg klopte Hongarije. Het Nederlands team opende de finale meteen voluit. Door de servicedruk, goede passing en de prima spelverdeling - die de aanvallers vaak voor een eenmansblok zette - kon de eerste set met op het laatst nog wat verzet van Argentinië binnen gesleept worden.

In de tweede set ging het gelijk op tot 11-11. Na de time-out waarin de spelers op scherp gezet werden, liep het Nederlands team onder luide aanmoediging van de in groten getale aanwezige supporters - waaronder de ouders en vrouw van Veltrop - uit naar 18-11. Dit was voor de Argentijnen de genadeklap. Zonder hoop op de overwinning sputterden ze nog even tegen maar dit mocht niet baten. De Argentijnen maakten op matchpoint een fout en hiermee was de overwinning een feit. Nederland nam het goud mee naar huis.

En Rogier? Die zweeft nog op een roze wolk... ,,We hebben het heel leuk onderling. Het is geweldig en onwerkelijk om wereldkampioen te zijn." (Tekst: Linda van de Wiel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 13 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 14 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 16 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 19 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 21 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 22 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 23 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00