Afbeelding

Vluchtelingen langer op Kleine Aarde

Algemeen

De zeventien meisjes uit Eritrea die zijn opgevangen op het terrein van De Kleine Aarde, blijven langer in Boxtel. Na overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakte burgemeester Mark Buijs dat donderdag bekend. Eerder had Buijs hierover al contact met staatssecretaris Klaas Dijkhoff en deed de burgemeester het verzoek de groep langer in Boxtel te houden. ,,Het blijven zeulen met mensen is niet goed voor hen, maar óók niet voor de hulpverleners."

Burgemeester Buijs meldde dinsdagavond aan de gemeenteraad dat Boxtel een goede gastheer wil zijn, maar dat de tijdslimiet van 72 uur voor crisisopvang dat in de weg staat: ,,Stabiliteit voor de vluchtelingen én voor onze eigen organisatie is dringend gewenst." In zijn gesprekken met staatssecretaris Dijkhoff én het COA heeft Buijs aangegeven de zeventien Afrikaanse meisjes graag te willen helpen, maar dat hij er niet voor voelt om steeds nieuwe groepen onderdak te bieden. Dat legt een te grote druk op de hulpverleners, die dan steeds van voor af aan moeten beginnen.

Het verzoek van Buijs werd donderdag ingewilligd en de groep vluchtelingen blijft voorlopig in Boxtel, in ieder geval tot er een vaste opvangplek is gevonden. Op welke termijn dat zal zijn, is onbekend. ,,Ik ben in ieder geval blij dat we de meisjes goed kunnen begeleiden en rust kunnen bieden. We krijgen veel hulp van inwoners én bedrijven en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik hoop dat de meisjes zich hier veilig voelen en wat tot rust komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 9 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 11 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 13 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 18 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03