RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:38:30    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Thu 17 Sep 2015 18:25

Vluchtelingen in Kleine Aarde en zustershuis Oblaten

Lettergrootte: A- A+

Vluchtelingen in Kleine Aarde en zustershuis Oblaten

De gemeente Boxtel gaat op zeer korte termijn opvang bieden aan veertig vluchtelingen. Dat heeft de gemeente donderdagavond bekendgemaakt. De ontheemden worden waarschijnlijk slechts enkele dagen - hooguit 72 uur zegt een woordvoerder - ondergebracht in het leegstaande milieueducatiecentrum De Kleine Aarde en in het zustershuis van de Oblaten aan de Prins Hendrikstraat.

Donderdagmiddag kreeg Boxtel een dringend verzoek van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers voor noodopvang voor vluchtelingen. ,,Iets na 17.00 uur heeft Boxtel het COA opvang aangeboden voor zo'n veertig vluchtelingen in De Kleine Aarde en het voormalige huis van de Zusters Oblaten", zo luidt een verklaring.

De toestroom van vluchtelingen is volgens het gemeentebestuur 'op dit moment groter dan het COA in bestaande locaties kan opvangen'. ,,Gemeenten in heel Nederland verlenen daarom bijstand in de vorm van extra vluchtelingencentra en noodopvang. Ook Boxtel werkt hier aan mee. Als het COA ingaat op ons aanbod, gaat het in onze gemeente om noodopvang voor enkele tientallen vluchtelingen voor enkele dagen."

Medewerkers van de gemeente en het COA gaan op beide locaties noodopvang realiseren voor ongeveer veertig vluchtelingen. ,,Deze locaties zijn gekozen vanwege hun snelle beschikbaarheid en de aanwezigheid van de noodzakelijke voorzieningen."

In haar berichtgeving spreekt het gemeentebestuur van Boxtel haar dank uit aan de paters assumptionisten voor hun snelle medewerking. In de jaren tachtig van de vorige eeuw hielpen de paters ook bij de noodopvang van Vietnamese bootvluchtelingen. Eerder deze maand werd het zustershuis al aangeboden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij