Aan de Stationsstraat heeft de Boxtelse Vincentiusvereniging een nieuwe, ruime kringloopwinkel geopend. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Aan de Stationsstraat heeft de Boxtelse Vincentiusvereniging een nieuwe, ruime kringloopwinkel geopend. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Vincentius op tv bij Omroep Max

Algemeen

UPDATE - De nieuwe kringloopwinkel van de Boxtelse Vincentiusvereniging was begin maart nog maar koud open toen de coronamaatregelen de vrijwilligers noopten het slot op de deur te doen. Eind mei ging de winkel opnieuw open. Afgelopen week filmde Omroep Max er.

De uitzending van het Boxtelse televisie-item zou maandagmiddag 15 juni plaatsvinden tijdens het Max Ouderen Journaal op NPO1. Door het overlijden van oud-presentator Tineke Verburg afgelopen zaterdag is dat doorgeschoven naar een nader te bepalen datum. 

Na de coronasluiting was de toeloop vergelijkbaar met de drukte in de vier eerste weken dat de winkel open was, meldde Brabants Centrum kort na de heropening. De hulpvraag van mensen in nood is niet gestegen in de crisis, liet woordvoerster Lidy Ietswaart weten. ,,Dat komt waarschijnlijk ook doordat de gemeente een uitgebreid vangnet biedt aan mensen die door corona in de problemen komen."

Voor alle voorraad is de kringloopwinkel afhankelijk van mensen die nog bruikbare goederen kwijt willen en deze aan de Vincentiusvereniging doneren. De winkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur voor kijken en kopen, halen en brengen. Op de andere dagen werken de vrijwilligers binnen aan de winkel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 57 minuten geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 2 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 5 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 7 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 8 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 9 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel gisteren