Afbeelding

Viking '87 staakt activiteiten

Algemeen

De Boxtelse schaats- en skeelervereniging Viking '87 heeft in het jaar waarin het dertigjarig bestaan wordt gevierd besloten om alle activiteiten te staken. Het aantal leden is de laatste vijf jaar zo ver afgenomen dat de inkomsten uit de contributie niet meer toereikend zijn om de kosten van de ijshuur bij het Sportiom in 's-Hertogenbosch voor nog een seizoen te kunnen dragen.

De jaarlijkse ledenwervingsacties leveren onvoldoende resultaat op, zo meldt secretaris en lid van het eerste uur Carool van Kesteren. ,,Er komen wel geïnteresseerden op de kennismakingslessen af, maar te weinig mensen besluiten om uiteindelijk lid te worden. Dit ondanks de, in vergelijking met andere verenigingen, relatief lage contributiekosten. De formule waarbij kinderen tegelijk met hun ouders kunnen leren schaatsen, lijkt tegenwoordig minder populair te worden."

Eén van de oorzaken is volgens Van Kesteren het uitblijven van winters waarin veilig op natuurijs geschaatst kan worden. Een andere oorzaak is het wegvallen van de gemeentelijke subsidie waarmee een deel van de ijshuur bekostigd kon worden in het verleden. ,,De vereniging heeft te weinig jeugdleden om nog voor subsidie in aanmerking te komen", aldus de secretaris. ,,De trainers hebben al afgezien van een vergoeding maar ook dat heeft het tij niet kunnen keren. Er zijn minimaal 25 extra leden nodig om de vereniging weer een jaar te kunnen laten draaien." (Archieffoto Viking '87).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 3 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 5 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 7 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 10 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 12 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 13 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 14 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00