Rob van Weert, Olaf Voermans, Joop de Langen, Eric Pennings en Ariën Egge (v.l.n.r.) op een terras in Valburg, tijdens hun eerste pauze in de Nijmeegse Vierdaagse.
Rob van Weert, Olaf Voermans, Joop de Langen, Eric Pennings en Ariën Egge (v.l.n.r.) op een terras in Valburg, tijdens hun eerste pauze in de Nijmeegse Vierdaagse.

Vierdaagselopers zijn op pad

Algemeen

UPDATE - Onder de bijna 45.000 langeafstandslopers die vanochtend zijn gestart in de Nijmeegse Vierdaagse bevinden zich ook dit jaar weer enkele tientallen wandelaars uit de regio Boxtel. Brabants Centrum volgt deze keer de ervaringen van debutant Ariën Egge uit Boxtel.

Egge loopt samen met vier kroegmaten, vertelde hij donderdagavond, toen hij - samen met de andere lokale wandelaars - in het gemeentehuis werd uitgezwaaid door wethouder Herman van Wanrooij. ,,We kennen elkaar uit het café van Joop", wees hij naar Joop de Langen, die met zijn vrouw Marianne vorig jaar 't Geveltje aan de Stationsstraat overdroeg aan een andere uitbater. ,,Ik heb vorig jaar voor het eerst meegelopen", meldde Joop. ,,En je snapt het al natuurlijk. Toen een van ons daar iets over zei, zaten we meteen aan deze uitdaging vast", grinnikt Eric Pennings. En dus debuteren Ariën en Eric samen met Rob van Weert en Olaf Voermans deze week in de Nijmeegse Vierdaagse. 

Iets na vier uur ging het Boxtelse vijftal dinsdagochtend op pad en rond kwart over zeven stonden de mannen monter op een terras in Valburg om te genieten van een kopje koffie. De eerste vijftien kilometer hadden de Boxtelse wandelaars toen in de benen. Om kwart voor elf stond de teller op 32 kilometer. Regelmatig zal Egge komende dagen via deze website en de andere mediakanalen van Brabants Centrum de lezers op de hoogte houden van de wandelprestaties en andere voorvallen. Vrijdag 20 juli is Brabants Centrum van de partij op de rotonde Droogsestraat in Malden, waar wethouder Van Wanrooij met een Boxtelse delegatie én een blaasorkest de wandelaars een hart onder de riem steekt voordat zij de 'Via Gladiola' betreden op weg naar de finish. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 7 minuten geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 37 minuten geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 2 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 17 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 21 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu gisteren