Zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel gaat een verpleegafdeling voor dementerende ouderen met een corona-besmetting inrichten voor de regio Noordoost-Brabant
Zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel gaat een verpleegafdeling voor dementerende ouderen met een corona-besmetting inrichten voor de regio Noordoost-Brabant Foto: eigen collectie

Verzorgingshuizen op slot

Algemeen

UPDATE  14.30u - Zorggroep Elde Maasduinen heeft zaterdagavond besloten alle locaties waar mensen worden verzorgd of verpleegd te sluiten voor bezoekers; slechts bij hoge uitzondering krijgen zij toegang. Cliënten meenemen uit het verzorgingshuis wordt eveneens met klem ontraden. De maatregel is genomen om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Klik hier voor een update van alle afgelastingen en sluitingen in onze regio.

Het besluit, waarvan ZGEM beseft dat het zeer ingrijpend is, werd met onmiddelijke ingang van kracht vanwege toename van het aantal besmettingen en verdenkingen van besmettingen. 'Ook de locaties waar nog geen besmettingen zijn geconstateerd gaan dicht. Bij hoge uitzondering is bezoek toegestaan. Dit gebeurt in zo’n geval altijd in overleg met de leidinggevende van de locatie', meldt ZGEM op haar website. De zorgorganisatie zegt een zorgvuldige afweging te hebben gemaakt en hoopt op begrip. 

Zondagmiddag volgde het bericht dat familie of bekenden geen cliënten uit een van de ZGEM-locaties mee moeten nemen voor een uitstapje. ,,Elke beweging van bewoners buitenshuis vormt een risico voor besmetting en is dus onwenselijk. Het gaat hierbij niet alleen om de bescherming van uw eigen familielid, maar ook om de kwetsbare medebewoners", aldus de zorgorganisatie in een online bericht.

Vrijdag werd in het Boxtelse zorgexpertisehuis Liduina bij een lichamelijk zeer zwakke patiënt het coronavirus ontdekt. Een dag later overleed de oudere. Naast Liduina vallen in het verspreidingsgebied van deze krant de volgende zorghuizen onder ZGEM: hospice Acacia, Simeonshof, Vinckenrode en Wereldhuis (alle in Boxtel), De Vlaswiek (Liempde) en Buitenhuis (Esch). Daarnaast zijn er vestigingen in Haaren, Sint-Michielsgestel, Kaastheuvel, Loon op Zand, Rijen en Waalwijk.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 43 minuten geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 1 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 2 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 16 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 19 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 20 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 20 uur geleden