Afbeelding

Verhalen over 180 objecten in MuBo

Algemeen

Jan en Marianne Juffermans zijn reislustig. De voorbije decennia bezochten ze meer dan veertig landen in Europa, Azië en Afrika. Het stel dat sinds 1978 in Boxtel woont en op tal van fronten actief is, verzamelde tijdens die reizen kunst- en gebruiksvoorwerpen, ambachtelijke spullen en … kitsch. Een kleine greep uit hun verzameling is vanaf zaterdag 16 juli te zien in museum MuBo. Zondag 17 juli verzorgt het duo een lezing.

Onder het motto 'Rond de Aarde in 180 objecten' toont het echtpaar Juffermans van 16 juli tot en met 25 september haar fraaiste voorwerpen. Ter gelegenheid van de expositie verzorgen beiden op zondag 17 juli om 11.15 uur een lezing met dia's waarin de verhalen achter een aantal bijzondere voorwerpen worden verteld. Natuurlijk geven zij een uitleg over het object, maar ook komt een mix van ontroerende, nostalgische, grappige, leerzame en interessante anekdotes aan bod.

De lezing in MuBo start zondag om 11.15 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Het museum is vanaf 10.45 uur geopend. De entreeprijs voor de lezing is voor volwassenen 3,50 euro en voor kinderen van 12 jaar en ouder twee euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch via nummer 06-16 04 18 98.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 13 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 20 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 21 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 22 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46