Gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde.
Gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Foto: Gemonde Weblog.

Harry Geerts winnaar van sjoelavonden Gemonds gilde

Verenigingen

De sjoelcompetitie die het Gemondse gilde in zijn accommodatie Datmunda organiseerde, zit erop. Woensdag was de laatste speelavond. Harry Geerts is de grote winnaar.

De zes sjoelavonden vielen in goede aarde. Er komt dan ook een vervolg, laat de organisatie weten. Woensdag stonden er dertien gemotiveerde spelers klaar, ondanks dat er enkele zieken waren en er een deelnemer op vakantie was. Monique Schuurmans en Wilfred van der Leest kwamen tot de hoogste score van de avond, ze schoven allebei 106 punten bij elkaar. Het worstpakket ging uiteindelijk naar Schuurmans. Ze deelde dat sportief met Van der Leest

Aan de andere kant van het spectrum behaalde Tygo van der Leest, de jongste deelnemer, de laagste score van de avond, 46 punten. Hij ontving daarvoor de troostprijs: een Kwattareep.

Geerts won de competitieavond, gevolgd door Van der Leest, Hans en Henry van der Schoot en Dorien Kokx. De zege bleek voldoende voor Geerts om zichzelf kampioen sjoelen met de guld te mogen noemen. Diana Hessels eindigde als tweede, Marcel van der Leest als derde en zijn zoon Tygo als vierde. Henry van der Schoot, Wilfred van der Leest, Hans van der Schoot, Heidi Maas, Martien van de Loo en Dorien Kokx maakten de ranglijst compleet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 8 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 12 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 14 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 15 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59