Lawrence MacEwen overleed in 2022 op 80-jarige leeftijd.
Lawrence MacEwen overleed in 2022 op 80-jarige leeftijd. Foto: eigen collectie.

Vrouwengilde vertoont ‘Prince of Muck’

Verenigingen

Documentairemaker Cindy Jansen vertelt woensdag 28 februari op uitnodiging van Vrouwengilde Boxtel over haar bejubelde documentaire The prince of Muck. Die wordt vanaf 20.00 uur vertoond in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1. 

Prince of Muck is een filmische documentaire uit 2021 over de bejaarde boer Lawrence MacEwen. Hij kan het maar moeilijk accepteren dat hij niet langer controle heeft over zijn zoon, zijn leven en het eiland waar hij zo van houdt. Als laird was het zijn levensmissie om de kwetsbare samenleving op Muck te behouden en het over te dragen aan zijn zoon Colin en toekomstige generaties. Zijn Sisyfus-inspanningen lijken te hebben gewerkt... maar tegen welke prijs?

Jansen, die in Rotterdam haar studio heeft, bezocht gedurende zes jaren het Hebriden-eiland aan de westkust van Schotland dat niet meer zestig bewoners telt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 8 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 12 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 14 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 15 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59