RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:26:40    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Fri 18 Sep 2015 09:34

Van Oerle Alberton sluit deuren in Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Van Oerle Alberton sluit deuren in Boxtel

Op de foto: Impressie van het productieproces bij Van Oerle Alberton in 2009 (Foto: Albert Stolwijk).

Het bekende Boxtelse bedrijf Van Oerle Alberton, dat is gehuisvest aan de Schouwrooij op bedrijventerrein Ladonk, gaat dicht. Op 1 januari 2016 sluit de firma, die deel uitmaakt van de multinational Autoliv die autogordelbanden produceert.

De productie van autogordelband die thans nog in Boxtel plaatsvindt, wordt overgeplaatst naar Roemenië. Hier wil Autoliv alle productie concentreren. Volgens woordvoerder Cees Siermann van Van Oerle Alberton vraagt de markt voor autogordelbanden wereldwijd om een grote productiecapaciteit 'met een scherpe kostenstructuur om voor langere tijd concurrerend te zijn'. ,,Investeringen worden dan ook voor de langere termijn gedaan", stelt Siermann. ,,Daarom wil Autoliv in Roemenië haar productiecapaciteit fors uitbreiden, zodat het autogordelband voor de Europese markt centraal en kostenefficiënt geproduceerd kan worden in grote volumes."

In Boxtel is dat volgens moederbedrijf Autliv niet (meer) mogelijk. Het zijn vooral de lagere productiekosten in Roemenië die tot dit besluit hebben geleid, zo stelt woordvoerder Siermann. In de fabriek in Boxtel werken momenteel 77 mensen. Daarvan zal voor 68 medewerkers geen werk meer zijn na 1 januari 2016. De overige medewerkers blijven voor Autoliv of daaronder vallende productieonderdelen werken. Voor de mensen die ontslag is aangezegd, wordt een sociaal plan opgesteld en start de zoektocht naar een passende baan elders.

Van Oerle Alberton ontstond uit weverij Van Oerle die tot de verhuizing naar de Schouwrooij was gevestigd aan de Van der Voortweg. In 1964 werd een groot uitbreidingsplan in de wijk Zandvliet goedgekeurd, waardoor Van Oerle Alberton fors kon groeien. Medio jaren tachtig van de vorige eeuw kwam de fabriek steeds geïsoleerder te liggen in de groeiende woonwijk Zandvliet en werd besloten tot verhuizing. Enkele historische bedrijfsgebouwen aan de Van der Voortweg zijn behouden gebleven en kunnen gezien worden als industrieel erfgoed.

Autoliv is een multinational met vestigingen in Canada, China, India, Brazilië, Roemenië en Nederland. Wereldwijd werken er ruim 60.000 medewerkers. Jaarlijks worden 140 miljoen autogordels van autogordelband voorzien.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Olieenzo Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij