Marianne van der Sloot bracht tijdens haar verkiezingscampagne onder meer een bezoek aan Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Marianne van der Sloot bracht tijdens haar verkiezingscampagne onder meer een bezoek aan Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Van der Sloot leidt CDA naar winst

Algemeen

Marianne van der Sloot is met het CDA net niet de grootste partij van Brabant geworden. Het Christen Democratisch Appèl moest tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten woensdag alleen de VVD boven zich dulden.

,,Het scheelde echt weinig", beaamt de Boxtelse CDA-lijsttrekker. ,,Het gaat om 1836 stemmen."

VOLLE KRACHT

Van der Sloot veroverde in Boxtel – waar ze als jong meisje haar politieke carrière begon met het oprichten van de jeugdgemeenteraad – ruim twintig procent van de stemmen. Het CDA was mede daardoor de grote winnaar van de verkiezingen voor Provinciale Staten in Boxtel. In totaal veroverde de partij 2.088 stemmen. Dat is een stijging van 2,5 procent ten opzichte van vier jaar geleden. De SP kende de grootste stijging. De socialistische partij kreeg 4,3 procent meer stemmen dan in 2011. 

In totaal stemde 17,2 procent van de Brabantse kiezers woensdag op het CDA. In 2011 was dit nog 9,8 procent. ,,Alle reden om er met volle kracht voor te gaan", vindt Van der Sloot.

WATERSCHAP

Tegelijkertijd met de Provinciale Statenverkiezingen kon er woensdag ook gestemd werden voor het waterschapsbestuur. Ook bij deze verkiezing deed het CDA het goed. De partij moest alleen Water Natuurlijk boven zich dulden. Het opkomstpercentage voor de waterschapsverkiezingen bedroeg 38,79 procent. Dat is fors hoger dan vier jaar geleden. Toen kwam slechts 19,.07 procent van de stemgerechtigden opdagen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 9 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 10 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 11 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 12 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 13 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 15 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 17 uur geleden