De Boxtelse band REMember Buffalo verzorgt donderdag 23 juli vanaf 20.15 uur een livestream optreden vanuit Podium Boxtel. Het optreden is gratis te zien op het YouTube-kanaal van het theater. (Foto: Samuel Hovener/Lana van Beijsterveldt).
De Boxtelse band REMember Buffalo verzorgt donderdag 23 juli vanaf 20.15 uur een livestream optreden vanuit Podium Boxtel. Het optreden is gratis te zien op het YouTube-kanaal van het theater. (Foto: Samuel Hovener/Lana van Beijsterveldt). Foto: Samuel Hovener/Lana van Beijsterveldt

Tweede livestream Podium Boxtel

Algemeen

De Boxtelse rockband REMember Buffalo is de tweede groep die vanuit Podium Boxtel een livestream verzorgt op YouTube. Donderdag 23 juli treedt de band rond zanger-gitarist Henny van den Boom vanaf 20.15 uur op voor de camera’s in de theaterzaal aan de Burgakker. ,,Het applaus gaan we missen, maar wat is het fijn om weer te mogen spelen.”

Nadat Fenne van Wuijtswinkel & Band op 9 juli het spits afbeet met een online concert vanuit Podium Boxtel, is het nu de beurt aan REMember Buffalo. Ook deze band is door het theaterbestuur uitgenodigd om mee te doen aan een reeks livestream optredens. ,,Met het begin van de coronacrisis in maart viel het doek voor ons resterende theaterseizoen en werden alle voorstellingen geannuleerd”, vertelt voorzitter Paul van Alphen. ,,Gelukkig zijn we erin geslaagd om een aantrekkelijk programma samen te stellen voor de eerste helft van theaterseizoen 2020-2021. De kaartverkoop ging begin juli van start en verloopt buitengewoon goed. Enkele voorstellingen zijn zelfs al uitverkocht.” Hij vervolgt: ,,Tot 5 september, als Tim Knol ons seizoen opent, willen we ons publiek vermaken met optredens die gratis te zien zijn op ons YouTube-kanaal.”

SUPERGROEP

REMember Buffalo is een Boxtelse band die voortkomt uit een jamsessie op popfestival Boer zoekt Band in 2017. Tijdens de tweede lustrumeditie van dat popfestival werd een ‘supergroep’ gevormd die uitsluitend bestond uit lokale muzikanten. Daarin zat naast de Boxtelse zanger-gitarist Van den Boom ook bassist William van Houtum uit Liempde. ,,Samen speelden we enkele nummers van R.E.M. en ontstond het idee om met een nieuwe groep meer liedjes van deze bekende band uit Athens, Georgia te gaan spelen”, blikt Van Houtum terug.

REMember Buffalo bestaat naast Van den Boom en Van Houtum ook uit gitaristen Jeroen van Lier en Leon Ritmeijer en drummer Maurice Schouten. De naam van de band verwijst niet alleen naar R.E.M., maar ook naar The Tragically Hip. ,,Dat was een Canadese groep die in Nederland een grote cultstatus heeft en noodgedwongen stopte toen zanger Gordon Downie in 2017 overleed aan een hersentumor”, vertelt Van den Boom. ,,Een bekend nummer van The Tragically Hip is ‘At The Hundredth Meridian’. Daarin zingt Gordon onder meer ‘I remember Buffalo’. Deze spreuk zie je ook vaak op T-shirts van de band.”

CORONAVEILIG

De muzikanten van REMember Buffalo verheugen zich op de livestream vanuit Podium Boxtel. Van den Boom: ,,Het is alweer even geleden dat we live konden optreden, dus is het heerlijk om weer samen muziek te maken. Eindelijk mogen we weer spelen, al zullen we het ditmaal moeten doen zonder publiek.” De band zag vanwege de coronacrisis een reeks optredens niet doorgaan. ,,We zijn gelukkig weer aan het repeteren, op coronaveilige afstand van elkaar. En op 23 juli staan we dus in Podium Boxtel. Heerlijk.”

Het repertoire van REMember Buffalo zal tijdens de livestream voornamelijk bestaan uit nummers van The Tragically Hip, waaronder ‘Nautical Disaster’ en het eerder genoemde ‘At The Hundredth Meridian’. ,,We spelen minder R.E.M.-nummers omdat we daarvoor meer instrumenten nodig hebben en dat krijgen we nu niet georganiseerd. We gaan in elk geval wel ‘Begin The Begin’ van het vierde studioalbum ‘Lifes Rich Pageant’ van R.E.M. spelen”, aldus Van den Boom.

MEER LIVESTREAMS

De livestream van REMember Buffalo is donderdag 23 juli vanaf 20.15 uur te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel. De uitzending wordt verzorgd door de Boxtelse filmmaker Peter Hacken. Donderdag 6 augustus volgt een online optreden van singer-songwriter Pim Lavaleije, donderdag 20 augustus is DI-Project, de groep van zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen en toetsenist Diana Huismans, op het Podium Boxtel-kanaal te zien.

(Foto: Samuel Hovener/Lana van Beijsterveldt).


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 14 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 17 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 20 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 23 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur gisteren
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen gisteren
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00