02:31:02    zaterdag, 08 augustus 2020
brabants centrum logo
Wed 15 Jul 2020 17:05

Tweede livestream Podium Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Tweede livestream Podium Boxtel

Op de foto: De Boxtelse band REMember Buffalo verzorgt donderdag 23 juli vanaf 20.15 uur een livestream optreden vanuit Podium Boxtel. Het optreden is gratis te zien op het YouTube-kanaal van het theater. (Foto: Samuel Hovener/Lana van Beijsterveldt).

De Boxtelse rockband REMember Buffalo is de tweede groep die vanuit Podium Boxtel een livestream verzorgt op YouTube. Donderdag 23 juli treedt de band rond zanger-gitarist Henny van den Boom vanaf 20.15 uur op voor de camera’s in de theaterzaal aan de Burgakker. ,,Het applaus gaan we missen, maar wat is het fijn om weer te mogen spelen.”

Nadat Fenne van Wuijtswinkel & Band op 9 juli het spits afbeet met een online concert vanuit Podium Boxtel, is het nu de beurt aan REMember Buffalo. Ook deze band is door het theaterbestuur uitgenodigd om mee te doen aan een reeks livestream optredens. ,,Met het begin van de coronacrisis in maart viel het doek voor ons resterende theaterseizoen en werden alle voorstellingen geannuleerd”, vertelt voorzitter Paul van Alphen. ,,Gelukkig zijn we erin geslaagd om een aantrekkelijk programma samen te stellen voor de eerste helft van theaterseizoen 2020-2021. De kaartverkoop ging begin juli van start en verloopt buitengewoon goed. Enkele voorstellingen zijn zelfs al uitverkocht.” Hij vervolgt: ,,Tot 5 september, als Tim Knol ons seizoen opent, willen we ons publiek vermaken met optredens die gratis te zien zijn op ons YouTube-kanaal.”

SUPERGROEP

REMember Buffalo is een Boxtelse band die voortkomt uit een jamsessie op popfestival Boer zoekt Band in 2017. Tijdens de tweede lustrumeditie van dat popfestival werd een ‘supergroep’ gevormd die uitsluitend bestond uit lokale muzikanten. Daarin zat naast de Boxtelse zanger-gitarist Van den Boom ook bassist William van Houtum uit Liempde. ,,Samen speelden we enkele nummers van R.E.M. en ontstond het idee om met een nieuwe groep meer liedjes van deze bekende band uit Athens, Georgia te gaan spelen”, blikt Van Houtum terug.

REMember Buffalo bestaat naast Van den Boom en Van Houtum ook uit gitaristen Jeroen van Lier en Leon Ritmeijer en drummer Maurice Schouten. De naam van de band verwijst niet alleen naar R.E.M., maar ook naar The Tragically Hip. ,,Dat was een Canadese groep die in Nederland een grote cultstatus heeft en noodgedwongen stopte toen zanger Gordon Downie in 2017 overleed aan een hersentumor”, vertelt Van den Boom. ,,Een bekend nummer van The Tragically Hip is ‘At The Hundredth Meridian’. Daarin zingt Gordon onder meer ‘I remember Buffalo’. Deze spreuk zie je ook vaak op T-shirts van de band.”

CORONAVEILIG

De muzikanten van REMember Buffalo verheugen zich op de livestream vanuit Podium Boxtel. Van den Boom: ,,Het is alweer even geleden dat we live konden optreden, dus is het heerlijk om weer samen muziek te maken. Eindelijk mogen we weer spelen, al zullen we het ditmaal moeten doen zonder publiek.” De band zag vanwege de coronacrisis een reeks optredens niet doorgaan. ,,We zijn gelukkig weer aan het repeteren, op coronaveilige afstand van elkaar. En op 23 juli staan we dus in Podium Boxtel. Heerlijk.”

Het repertoire van REMember Buffalo zal tijdens de livestream voornamelijk bestaan uit nummers van The Tragically Hip, waaronder ‘Nautical Disaster’ en het eerder genoemde ‘At The Hundredth Meridian’. ,,We spelen minder R.E.M.-nummers omdat we daarvoor meer instrumenten nodig hebben en dat krijgen we nu niet georganiseerd. We gaan in elk geval wel ‘Begin The Begin’ van het vierde studioalbum ‘Lifes Rich Pageant’ van R.E.M. spelen”, aldus Van den Boom.

MEER LIVESTREAMS

De livestream van REMember Buffalo is donderdag 23 juli vanaf 20.15 uur te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel. De uitzending wordt verzorgd door de Boxtelse filmmaker Peter Hacken. Donderdag 6 augustus volgt een online optreden van singer-songwriter Pim Lavaleije, donderdag 20 augustus is DI-Project, de groep van zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen en toetsenist Diana Huismans, op het Podium Boxtel-kanaal te zien.

(Foto: Samuel Hovener/Lana van Beijsterveldt).


Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

De aanbesteding voor de Leunisdijk kan dit jaar van start. De provincie Noord-Brabant heeft vorige week het benodigde extra budget van bijna... >>

Thu 06 Aug 2020 12:02

Geen Oktoberfest in Boxtel

Geen Oktoberfest in Boxtel

De organisatoren van Oktoberfest Boxtel maken bekend dat het muzikale bierfeest in sportcomplex De Braken dit jaar niet doorgaat. 

>>

Tue 04 Aug 2020 10:02

Programma Boxtel Centrum Bruist

Programma Boxtel Centrum Bruist

UPDATE - Vanwege de weersverwachtingen heeft coördinator Jordy van den Boer het activiteitenprogramma Boxtel Centrum Bruist dit weekeinde wat... >>

Fri 31 Jul 2020 15:51

Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

 Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

Op tal van plekken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel is het afgelopen voorjaar kwistig met bloemenzaad gestrooid. Bewust, want veldjes vol... >>

Fri 31 Jul 2020 12:10

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

Een 66-jarige Boxtelaar hoorde donderdag 30 juli een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden tegen zich eisen voor de rechtbank in... >>

Fri 31 Jul 2020 08:13

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro buisman optiek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Toverboom TopSlank EmielTechniek Podium Boxtel Olieenzo Elan Bikes support Filipe Beleef Boxtel Alfa