Afbeelding

Tussen de buien door feesten...

Algemeen

Het Oranjefeest in Boxtel vindt op Koningsdag tussen de buien door plaats. Dankzij twee tenten op de Markt en door gebruik te maken van overkappingen van gebouwen is er toch een vrijmarkt voor de jeugd. Die kan ook meedoen aan uiteenlopende oud-Hollandse spelletjes. 

Koekhappen, boogschieten, stoepranden, het kan allemaal. Evenementenstichting Boxtel Vooruit, die voor de 25e keer materiaal aan liet rukken door het plaatselijk bedrijf Faes Entertainment, keert terug in de tijd met het spellenaanbod op Koningsdag. Mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers, vermaken de kinderen zich prima. Echt druk is het niet; de terreassen blijven goeddeels leeg door de kou en de buien. Het aantal kleedjes dat is uitgespreid is ook aanzienlijk minder dan andere jaren. Maar de gratis poffertjes, suikerspinnen en popcorn smaken prima.

Leerlingen van Modern Classic Music School treden op. Zoals de 10-jarige Kiki Maas. Zij zingt 'All of me' van John Legend, op gitaar begeleid door de een jaar oudere Siemen Eikelboom. ,,Koud? Uh, nee. Niet over na kunnen denken, trouwens. Ik was veel te nerveus voor het optreden. Maar het ging best goed..." Het ging zeker goed. De twee kinderen krijgen na het optreden (video onder) een daverend en welverdiend applaus. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 2 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 16 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 18 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 20 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 21 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 22 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur gisteren