Afbeelding

Truck met varkens in brand op Keulsebaan

Algemeen

UPDATE: Op de Keulsebaan in Boxtel, ongeveer ter hoogte van de spoorwegtunnel, is zaterdagochtend omstreeks 11.00 uur een vrachtauto in brand gevlogen. De truck vervoerde levende varkens die op weg waren naar de slachterij van VION. De brandweer was snel ter plaatse, evenals een varkenstruck om de varkens in over te laden en verder te vervoeren naar de slachterij. Volgens een woordvoerder van VION maken alle varkens het goed en staan ze nu op stal bij te komen van de schrik. 

Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond de brand vermoedelijk door vastgelopen remmen bij het rechter achterwiel van de truck. Het vuur verspreidde zich snel waardoor onder de dieren grote paniek uitbrak. Een ooggetuige sprak van schokkende taferelen. De brandweer begon bij aankomst meteen met het sproeien en ventileren van de truck, waardoor erger kon worden voorkomen. Uiteindelijk konden de tientallen varkens ongedeerd over worden geladen naar een andere vrachtwagen. Bij VION aangekomen werden alle dieren gecontroleerd door een dierenarts. De brandweer controleerde na het afvoeren van de varkens de in brand gevlogen vrachtauto. 

De brandweer rukte met groot materiaal uit en was ter plaatse met blusvoertuigen uit Boxtel en Liempde. Omstanders assisteerden bij het bluswerk, onder meer medewerkers van de nabijgelegen firma Blusco, die is gespecialiseerd in brandbestrijding, sprongen te hulp. 

De Keulsebaan was urenlang afgesloten. Al het verkeer, ook vrachtverkeer, richting industrieterrein De Ladonk moest omrijden via de dubbele spoorwegovergang. Daardoor ontstond er grote verkeersdrukte in Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 2 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 17 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 18 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 21 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 22 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk gisteren
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport 22 apr, 08:07