Een trein passeert de plek waar vrijdagmiddag op de Kapelweg een truck in de sloot belandde. De chauffeur bleef ongedeerd. (Foto: Marc Cleutjens).
Een trein passeert de plek waar vrijdagmiddag op de Kapelweg een truck in de sloot belandde. De chauffeur bleef ongedeerd. (Foto: Marc Cleutjens).

Truck belandt in sloot Kapelweg

Algemeen

Bij een eenzijdig ongeval op de Kapelweg in Boxtel is vrijdagmiddag een truck in de sloot beland. De chauffeur moest vermoedelijk uitwijken voor een tegenligger en kwam in de berm terecht.

De met puin geladen vrachtwagen gleed via de berm in de sloot en kwam dicht bij de spoorbaan terecht. De chauffeur bleef ongedeerd en kon assisteren bij de berging. Brandweerlieden uit Boxtel en Haaren kwamen ter plekke, maar hoefden niet in actie te komen.

Het verkeer op de Kapelweg werd in eerste instantie langs de ongevalslocatie geleid. Toen rond 17.30 uur de berging met een grote kraanwagen van start ging, werden weggebruikers omgeleid via Tongeren. De berging trok veel bekijks van omstanders.

Voordat de kraan ingezet kon worden, werd de laadbak van de truck door een graafmachine overigens leeggehaald. Het puin werd afgevoerd door een tractor met aanhanger.

Het treinverkeer op de spoorbaan Boxtel-Oisterwijk rijdt 'onder lastgeving' totdat de berging is afgerond. Dat betekent dat treinen de ongevalslocatie alleen langzaam rijdend mogen passeren. Dat levert voor treinreizigers enige vertraging op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 1 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 4 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 8 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 22 uur geleden