Afbeelding

Trein botst op auto op dubbele overweg

Algemeen

UPDATE 3 - Door een botsing tussen een intercity en een personenauto op de dubbele overweg in Boxtel is het treinverkeer tussen Boxtel en Oisterwijk gestremd. De automobiliste kon de auto op tijd verlaten; de schade aan trein en spoor is groot. De verwachting is dat de verstoring om 10.30 uur is verholpen, zo meldt de NS. De extra reistijd voor treinpassagiers is meer dan een uur. Verkeer moet omrijden.

Omstreeks 06.40 uur werd de volledige Boxtelse brandweerploeg opgeroepen voor een ongeval op de dubbele overweg in de Tongersestraat. Een personenauto wilde de spoorbaan tussen Boxtel en Oisterwijk oversteken, maar bleef door pech stilstaan op de rails. Het voertuig werd geschept door een intercity die richting Den Haag reed. De bestuurder kon nog net op tijd uit de auto springen is zonder letsel naar huis gebracht. 

De treinreizigers hebben ter plekke de trein verlaten en worden per bus richting Tilburg vervoerd. ProRail is inmiddels met groot materiaal aanwezig; het beschadigde treinstel is inmiddels weggesleept. Een tweede machinist werd ingeschakeld om de overige treindelen weg te rijden. De beschadigde personenauto is ook afgevoerd. De gemeente zet verkeersregelaars in om automobilisten en andere weggebruikers om te leiden. 

De ravage bij de dubbele overweg is enorm. Zo zijn de spoorbomen beschadigd. De Ongevallenbestrijding van ProRail is ter plaatse. De Boxtelse brandweer hoefde niet in actie te komen. (Foto: Marc Cleutjens).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Muziekfestival Elektrum op landgoed Velder in Liempde.
Festival Elektrum duurt dit jaar slechts één dag Cultuur 1 uur geleden
De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 3 uur geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 5 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 7 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek gisteren
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 19 apr, 14:00
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00