Het inschrijfteam van het Tourspel Liempde ontving dit jaar een recordaantal deelnemers. (Foto: Gerard Schalkx).
Het inschrijfteam van het Tourspel Liempde ontving dit jaar een recordaantal deelnemers. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Tourspel Liempde boekt records

Algemeen

Het aantal deelnemers aan het Tourspel Liempde overtreft dit jaar alle verwachtingen. Vrijdagavond om middernacht kon de balans worden opgemaakt en hadden zich 319 deelnemers gemeld.

Niet minder dan 283 liefhebbers doen ook mee aan het Extra Tourspel. Daarin voorspellen ze de positie die Koen de Kort over drie weken in Parijs in het eindklassement bezet. Liempdenaar De Kort is ambassadeur van het Tourspel Liempde.

Stichting Brabants Centrum heeft het Tourspel Liempde dit jaar omarmd en de voorbije weken uitgebreid aandacht besteed aan de doelstellingen van het spel. Dat beoogt wielerliefhebbers tijdens de Tour de France niet alleen drie leuke en spannende weken, maar ondersteunt ook twee goede doelen. Dat zijn dit jaar de Jeugdvakantieweek Liempde en stichting Papa Giovanni XXIII.

De proloog van de Tour de France ging zaterdagmiddag van start in een kletsnat Düsseldorf. Sky-renner Geraint Thomas won en start zondag in de gele trui. Hij reed de proloog in 16 minuten en 4 seconden. Koen de Kort kwam op 54 seconden achterstand binnen en nestelde zich op de 71e plek van de uitslag. Dat is tevens zijn plek in het klassement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 12 minuten geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 2 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 3 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 18 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 20 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 21 uur geleden