Afbeelding
Foto: Falco van der Velden

Tosca wint illustratiewedstrijd

Algemeen

Uitgeverij Lemniscaat organiseert in samenwerking met het International Centre for the Picture Book in Society de illustratiewedstrijd Picture This 2017! Prentenboekmakers uit de hele wereld mogen hieraan deelnemen. Uit Nederland en België zijn dit jaar drie prentenboeken geselecteerd, waaronder die van Tosca van der Weerden, oud-inwoonster van Boxtel. Zij studeert deze week af in de richting Illustratie op kunstacademie Sint Joost in Breda.

Nadat ze haar diploma behaalde op het Jacob-Roelandslyceum, startte Van der Weerden op Sint Joost in Breda. Voor haar afstuderen bedacht ze twee projecten. Een daarvan is een prentenboek over de kok Vatel. In dit waargebeurde verhaal kookt Vatel een omvangrijk diner voor koning Lodewijk XIV en driehonderd edelen. Als er van alles misloopt, neemt de kok een dramatisch besluit. Haar andere afstudeeronderdeel is een educatief project over Cuba. In een tekening heeft Van der Weerden acht animaties verwerkt die door 'augmented reality' zichtbaar worden.

Van der Weerden stuurde dit haar prentenboek over kok Vatel in naar Picture This 2017! Een professionele jury selecteerde de twaalf beste inzendingen uit Nederland en België, Zuid-Afrika, Duitsland en Groot-Brittannië. Van der Weerden werd samen met Marije Koelewijn en Nelleke Verhoeff tot winnaar van Nederland en België uitgeroepen. Het werk van de illustratoren wordt onderdeel van een 'reizende expositie' die te zien is op verschillende locaties in Nederland, België, Zuid-Afrika, Duitsland en Groot-Britannië. Bovendien worden de geselecteerde prentenboeken gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden op de Bologna Children's Book Fair 2018.

Van der Weerden start komend schooljaar aan een master animatie. (Foto: Falco van der Velden).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 13 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 16 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 19 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 22 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 23 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen gisteren
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00