Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Toch afzonderlijk bomenbeleidsplan Boxtel

Algemeen

De roep om een gemeentelijk bomenbeleidsplan klinkt regelmatig, onder andere van Bomen Brigade Boxtel. Het traject naar zo'n notitie is immers al in 2017 ingezet en het eindpunt had al bereikt moeten zijn, ware het niet dat er onderweg sprake was van obstakels. Leek het in eerste instantie efficiënt één bomenbeleidsplan voor zowel Boxtel als Sint-Michielsgestel op te stellen, nu blijkt dat toch minder handig en werken beide gemeentes aan eigen richtlijnen, zo geeft het college van burgemeester en wethouders aan in een brief aan de gemeenteraad.

Eind 2018 kreeg bureau BTL-advies de opdracht voor beide gemeentes een bomenbeleidsplan op te stellen. Aan de hand van wandelingen, bijeenkomsten voor burgers en belangengroeperingen en een sessie met de gemeenteraad, zijn vervolgens inhoudelijke aandachtspunten en wensen in kaart gebracht.

Gebrek aan capaciteit vertraagde het proces, de verantwoordelijk beleidsmedewerker vertrok en zijn opvolger moest een nieuwe planning opstellen met het adviesbureau. Bovendien bleken de wensen van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel nogal te verschillen, waardoor het opstellen van een gezamenlijk bomenbeleidsplan niet werkt.

Inmiddels is voor de gemeente Boxtel een eerste conceptplan opgesteld, maar dat is nog niet compleet. De gemeente huurt extra capaciteit bij BTL-advies in om specifieke inventarisaties uit te voeren. ,,Wat voor gevolgen de coronamaatregelen hebben op het verdere verloop van het proces, is nog onduidelijk", aldus B en W. Het dagelijks bestuur van de gemeente gaat ervan uit dat het adviesbureau in het derde kwartaal van dit jaar een versie aanlevert, die aan de gemeenteraad ter vaststelling kan worden voorgelegd. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 26 minuten geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 3 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 5 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 9 uur geleden