Onder het genot van iets lekkers kunnen liefhebbers vanavond online de pubquiz van The Brain spelen. (Foto: Crebas Fotografie).
Onder het genot van iets lekkers kunnen liefhebbers vanavond online de pubquiz van The Brain spelen. (Foto: Crebas Fotografie). Foto: Crebas Fotografie

The Brain houdt opnieuw online pubquiz

Algemeen

De tweede online pubquiz van quizbedrijf The Brain vindt donderdag 7 mei plaats. Allemaal vanuit hun eigen huis, kunnen teamleden samen overleggen over breinbrekers. Hoe? Dankzij communicatiemiddelen als Zoom of Teams.

Quizmakers Kiske de Leest en Marc de Laat kregen positieve reacties op de eerste editie. Kiske: ,,Wij zijn enthousiast en onze Brainees ook.”

Op hun Facebookpagina delen Marc en Kiske sinds het begin van de coronacrisis dagelijks een vraag over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan algemene vragen, doordenkers en fotorebussen. De vragen worden massaal beantwoord. Het duo merkte de behoefte aan afleiding en besloot daarom een online pubquiz te organiseren. Deze werd met enthousiasme ontvangen.

70 TEAMS

Kiske: ,,Er hebben ongeveer 70 teams deelgenomen aan de eerste editie. En de reacties waren overweldigend positief. Op het hoogtepunt hadden we 191 kijkers. En dan zitten deelnemers uit een gezin vaak nog samen voor één computer te kijken.”

Quizteam Squadra Wikipedia was een van de deelnemers aan de eerste online pubquiz. Elk vanuit hun eigen huis deden de quizzers mee en behaalden ze de tiende plaats. ,,Natuurlijk is de quiz heel anders dan bij Denziz en mis je de unieke sfeer. Maar ook online is het leuk om samen antwoorden te zoeken op moeilijke vragen, al moet je nu zelf voor de drankjes en de hapjes zorgen. Ook op 7 mei doen we zeker weer mee,” aldus deelnemer Marc Cleutjens.

DEELNEMEN?

Het was dan ook meteen duidelijk dat een tweede quiz niet kon uitblijven. Daarom vindt donderdag 7 mei, drie weken na de eerste editie, de tweede online pubquiz plaats. Wie wil deelnemen, moet om 20.15 uur klaarzitten. De interactieve quiz is te zien op www.facebook.com/BrainQuiz.

Tekst: Linda van de Wiel/Foto: Crebas Fotografie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 18 minuten geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 2 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 5 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 7 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 8 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 9 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 23 uur geleden